Dylan Farrow taler ud om den afslørende hjemmevideo i ‘Allen v. Farrow’: »Jeg har ikke kunnet sove«

Dylan Farrow taler ud om den afslørende hjemmevideo i ‘Allen v. Farrow’: »Jeg har ikke kunnet sove«
'Allen v. Farrow' på HBO Nordic. (Foto: HBO)

Det har været en svær måned for Dylan Farrow, hvis krænkelsesanklage mod adoptivfaren Woody Allen er omdrejningspunktet i HBO’s stærkt omdiskuterede dokumentar, ‘Allen v. Farrow’.

Dylan og hendes adoptivmor Mia Farrow anklagede i 1992 Woody Allen for et seksuelt overgreb begået på familiens loft, hvor filminstruktøren skulle have forgrebet sig på den dengang 7-årige Dylan.

Allen og Mia Farrow, som havde været kærester og samarbejdspartnere i over et årti, var på daværende tidspunkt midt i et grimt, meget offentligt breakup, idet Farrow havde fundet ud af, at Allen havde indledt et forhold til en anden af Farrows adoptivdøtre, 21-årige Soon-Yi Previn.

Medierne svælgede i skandalen (det bør bemærkes, at Woody Allen ikke var adoptivfar for Soon-Yi), og sagen så godt som eksploderede, da krænkelsesanklagen landede oveni.

Allen bedyrede sin uskyld, og han og Farrow indledte en ophedet forældremyndighedsretssag, der i sidste ende faldt ud til Farrows fordel. Filminstruktøren blev til gengæld frifundet for krænkelsesanklagen, da to forskellige myndigheder i to stater afviste sagen efter omfattende undersøgelser.

Eller var undersøgelserne nu også så grundige igen?

I den aktuelle HBO-dokumentar fremfører Farrow-familien deres side af sagen, komplet med videobåndoptagelser af 7-årige Dylan, der med egne ord fortæller om overgrebet.

Og det var en særdeles hård beslutning at frigive optagelserne, fortæller hovedpersonen selv.

I et længere Twitter-opslag forklarer Dylan, at hun ikke har kunnet sove og har været grebet af angst op til premieren på det afsnit af dokumentaren, hvori hjemmevideoen bliver vist.

»Min mor gav mig videoen, da jeg blev voksen, så jeg kunne gøre med den, hvad jeg ville. Den viser mig som jeg var dengang – et ungt, sårbart barn. ‘Lille Dylan’, som jeg har prøvet at beskytte lige siden. Det har ikke været nemt for mig at tage beslutningen om, at det her bånd skulle vises offentligt. Jeg har selv undladt at se det op til nu. Det har længe været gemt væk i et skab.

Dylan skriver videre, at hun var lige ved ikke at give optagelserne til de to dokumentarister, Amy Ziering og Kirby Dick, eftersom tanken om at gøre sig selv så sårbar var »ovenud skræmmende«.

»Jeg har kunnet leve med, at der er blevet kastet sten efter mig som voksen (metaforisk, red.), men tanken om, at det skulle ske med den her lille pige, giver mig kvalme. Jeg besluttede mig for at dele båndet i håbet om, at Lille Dylans stemme måske kan hjælpe andre, der lider i stilhed til at føle sig hørt, forstået og mindre alene. Og at mit vidnesbyrd måske også kan hjælpe forældre, pårørende, venner, kære og verden generelt med at forstå, hvordan et misbrugt barn taler om og opfatter den slags forfærdelige handlinger«.

‘Allen v. Farrow’ er blevet overvejende positivt modtaget af anmeldere i USA, hvor kritik af dokumentarseriens ensidighed imidlertid også tager til i styrke, eftersom hverken Woody Allen eller Soon-Yi Previn (som har været gift i over 20 år) medvirker.

Modsat fortæller seriens producer Amy Herdy til Los Angeles Times, at »der er ingen chance for, at man kan se det bånd og ikke nå til den konklusion, at Dylan blev gjort fortræd«.

Lyt også til Soundvenue Streamer HER, hvori Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich diskuterer dokumentaren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af