Efter Golden Globe-skandaler: Hollywood-stjernernes pr-folk fraråder samarbejde

Efter Golden Globe-skandaler: Hollywood-stjernernes pr-folk fraråder samarbejde
Taylor Swift og Idris Elba på scenen til Golden Globes. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images)

Opdateret 18. marts: Hollywood Foreign Press Association har i pressemeddelelse erklæret, at de i 2021 vil hæve antallet af medlemmer til 100, og at det vil blive et krav fremadrettet, at mindst 13 procent af alle medlemmerne er sorte journalister.

Golden Globe er kastet ud i en dyb image-krise.

Eller rettere: Organisationen bag prisuddelingen, Hollywood Foreign Press Association er.

HFPA består af blot 87 udenlandske filmjournalister i Hollywood, og har i årevis været omgærdet af kontroverser i forbindelse med bestikkelsessager, hvor filmproducenter så godt som har købt sig til Golden Globe-nomineringer, og rygter om en mafialignende ledelsesstruktur.

I sidste måned blev tæppet for alvor trukket væk under for organisationen, da The Los Angeles Times bragte en afslørende graverartikel om forholdene i HFPA og medlemmernes stærkt tvivlsomme praksisser, der blandt andet inkluderer heftige bonusudbetalinger på mange tusinde dollars alene for at se film.

Mest opsigtsvækkende er det, at HFPA ikke har ét eneste sort medlem, og ikke har haft det siden 2002 – nå ja, og at en række af »journalisterne« slet ikke er journalister, når det kommer til stykket (en var angiveligt brugtvognsforhandler).

Skandalen hang i høj grad over årets Golden Globe-uddeling (der i sig selv foldede sig ud som et studie i tekniske kiks), og nu skriver branchemediet Variety, at en række af Hollywoods mest indflydelsesrige pr-repræsentanter for stjernerne simpelthen har i sinde at fraråde deres klienter yderligere samarbejde med HFPA, indtil organisationen får gjort noget ved diversitetsproblematikken.

For mindre end en uge siden sendte HFPA ellers selv et brev ud til selvsamme pr-folk om, at de nok skulle rette op hurtigst muligt, men førstnævnte vil se konkret handling.

Før det sker, kan HFPA risikere, at skuespillere og instruktører ikke vil deltage i events eller stille op til interviews, hvoraf sidstnævnte sådan set er den journalistiske organisations raison d’etre.

HFPA har endnu ikke kommenteret på pr-repræsentanternes tiltag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af