Shitstormen mod J.K. Rowling var »foruroligende«, mener Voldemort-skuespiller Ralph Fiennes

Shitstormen mod J.K. Rowling var »foruroligende«, mener Voldemort-skuespiller Ralph Fiennes
Ralph Fiennes som Lord Voldemort. (Foto: PR)

Den magiske verden i ‘Harry Potter’-bøgerne er næsten universelt elsket, men det samme er ikke ligefrem tilfældet for forfatteren bag.

J.K. Rowling blev således mødt af et betydeligt backlash, da hun sidste år begyndte at komme med kontroversielle ytringer om transpersoner. Det startede med, at forfatteren sarkastisk jokede med, at en artikel havde brugt formuleringen »personer som menstruerer« i stedet for ‘kvinder’. Og så tog det fart derfra. Rowlings skelnen mellem transkvinder og ciskønnede kvinder, blev det nemlig af mange fans opfattet som transfobisk.

»Jeg respekterer enhver transpersons rettighed til at leve på den måde, der føles autentisk og komfortabel for vedkommende. Jeg ville demonstrere med jer, hvis I blev mødt af diskrimination på basis af, at I er transkønnede. På samme tid er mit liv blevet formet af at være kvinde. Det, mener jeg ikke, er hadefuldt at sige«, skrev Rowling blandt andet fra sin Twitter-konto.

Den shitstorm, der ramte forfatteren, fik blandt andre ‘Harry Potter’-filmseriens hovedrolletrio Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson til offentligt at fordømme udtalelserne. Eddie Redmayne, der som bekendt indtager hovedrollen i spinoff-filmserien ‘Fantastiske skabninger’, tog også LGBTQ+-miljøet i forsvar. Han mente dog også, at shitstormen mod Rowling var »absolut modbydelig«.

Nu udtaler manden, der legemliggjorde ‘Harry Potter’-universets ikoniske skurk, sig også om sagen:

»Jeg forstår ikke harmen rettet mod hende«, siger Lord Voldemort-skuespiller Ralph Fiennes til The Telegraph om Rowlings situation.

»Jeg forstår godt, at bølgerne kan gå højt i diskussionen, men jeg finder denne anklagernes tid samt behovet for at fordømme irrationelle. Jeg synes, graden af had, som folk udtrykker omkring synspunkter, der adskiller sig fra deres eget, og den voldelige sprogbrug mod andre, foruroligende«.

Den næste ‘Harry Potter’-relaterede film er ‘Fantastiske skabninger 3’, som også er blevet ramt af kontroverser angående voldsanklager rettet mod skuespiller Johnny Depp, der blev fyret fra franchisen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af