’The Favourite’-instruktør Yorgos Lanthimos laver moderne Frankenstein-film med Emma Stone og Willem Dafoe

’The Favourite’-instruktør Yorgos Lanthimos laver moderne Frankenstein-film med Emma Stone og Willem Dafoe
Emma Stone. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Yorgos Lanthimos cementerede for alvor sit navn i Hollywood, da hans film ’The Favourite’ blev nomineret til ti Oscars og et hav af andre priser. Siden da har der været store forventninger til, hvad den græske eners næste projekt kunne være, og det spørgsmål er nu besvaret.

Lanthimos, der tidligere også har lavet film som ‘Dogtooth’, ‘The Lobster’ og ‘The Killing of a Sacred Deer’, har valgt at kaste sig over en filmatisering af Alasdair Grays ’Poor Things’, og det gør han i selskab med Emma Stone, der også var med i ‘The Favourite’ og har landet hovedrollen som Bella Baxter: en ung kvinde, som bliver vakt til live af en gal, men genial videnskabsmand.

Desuden arbejder han igen sammen med Tony McNamara, som skrev manuskriptet for ’The Favourite’ og er tovholder på Hulu-serien ’The Great’.

Skuespilleren, der skal spille videnskabsmanden, er endnu ikke offentliggjort, men Willem Dafoe, der også er blevet castet til filmen, er ifølge Deadline et godt bud. Det ville trods alt ikke være første gang, at han gestaltede en excentrisk karakter.

Filmen handler om gravide Bella Baxter, der begår selvmord ved at drukne sig selv og bliver genoplivet af videnskabsmanden Goodwin Baxter, der udskifter hendes hjerne med en nyfødt babyhjerne. Samtidig bliver en tredjepart blandet ind i den allerede komplicerede affære, da Dr. Archibald McCandless bliver jaloux på Baxters opfindelse, som han får følelser for.

Hvornår filmen påbegynder optagelser, vides ikke endnu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af