Tina Fey og Amy Poehler tog pis på Golden Globe-bagmænd og ’Emily in Paris’ i bidsk åbningsmonolog

Tina Fey og Amy Poehler tog pis på Golden Globe-bagmænd og ’Emily in Paris’ i bidsk åbningsmonolog
Tina Fey og Amy Poehler ved Golden Globes 2021. (Foto: NBC)

Komedieduoen – og garvet værstpar – Tina Fey og Amy Poehler lagde ikke fingre imellem, da de åbnede Golden Globe-uddelingen med en spidende monolog, der sendte stikpiller mod organisationen bag Golden Globe, Hollywood Foreign Press Association.

HFPA, der består af 87 internationale filmjournalister i Hollywoof, har i de seneste uger været genstand for en massiv medie-shitstorm i kølvandet på Los Angeles Times’ afsløringer om »bestikkelses-nomineringer« til serier, hvis producenter har inviteret på luksusrejser og det faktum, og at samtlige af organisationens medlemmer er hvide.

Nå ja, og at en række af dem formentligt slet ikke er journalister.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Golden Globe uddeles af Hollywood Foreign Press Association, der består af ca. 90, udelukkende hvide internationale journalister, som tager til film-events hvert år i håbet om at få et bedre liv … Det tyske medlem er muligvis bare en pølse, som nogen har tegnet et lille ansigt på«, bemærkede Tina Fey, så satiren dryppede fra scenen.

Komikeren fulgte op med en reference til de mistænkelige nomineringer til Netflix’ udskældte ’Emily in Paris’, hvis producenter sjovt nok netop sendte HFPA’s medlemmer på hyggetur til Paris med svinedyrt hotelophold inkluderet:

»’Emily in Paris’ er nomineret til Bedste musical- eller komedieserie, og personligt kan jeg slet ikke vente med at finde ud af, hvad den egentlig er!«, sagde Tina Fey og tilføjede, at hun selv havde lavet en »French exit« efter at have set første afsnit.

Seriens hovedrolleindehaver Lily Collins grinede ikke overraskende lidt stift på webcam.

Se hele Fey og Poehlers åbningsmonolog ovenfor.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af