Questlove har instrueret prisvindende film om ikonisk festival – se traileren til ‘Summer of Soul’

Questlove har instrueret prisvindende film om ikonisk festival – se traileren til ‘Summer of Soul’
Questlove til Grammy Awards i 2020. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

På årets udgave af Sundance-festivalen vandt hiphopikonet Questlove to fornemme priser: Juryprisen og publikumprisen. Dem fik The Roots-trommeslageren for at være sprunget ud som filminstruktør med ‘Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised)’, som netop har fået sin første trailer.

Dokumentarens omdrejningspunkt er musikbegivenheden Harlem Cultural Festival i 1969, der også blev kendt som Black Woodstock, idet den fandt sted samme sommer som Woodstock. Harlem Cultural Festival løb over seks uger og var en energisk hyldest til afroamerikansk kultur og identitet, hvor folk som Stevie Wonder, B.B. King, Mahalia Jackson, Nino Simone, Mavis Staples, Hugh Masekela og Mongo Santamaria optrådte.

Massevis af filmoptagelser fra festivalen har efterfølgende samlet støv i en kælder uden at blive vist til omverdenen – indtil manden med det borgerlige navn Amir Khalib Thompson altså nu har fået klippet materialet sammen.

‘Summer of Soul’ får amerikansk premiere til juli, hvorimod der endnu ikke er meldt noget ud om en dansk udgivelse. Mens vi venter på det, kan den nye trailer ses herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af