Tom Cruise reddede skuespilkollega fra den visse død under filmoptagelser

Tom Cruise reddede skuespilkollega fra den visse død under filmoptagelser
Tom Cruise. (Foto: Shannon Finney/Getty Images)

Tom Cruise er en af de Hollywood-stjerner, som trodser døden flest gange i løbet af et år. Når han ikke udsætter sig selv for halsbrækkende fare med sine egne stunts – senest i forbindelse med ’Mission: Impossible 7’ – sørger han for, at hans kollegaer ikke må lade livet i en for tidlig alder.

The Sun har tidligere berettet om, at Cruise reddede en kameramand fra at styrte i døden under optagelserne til den kommende ’Mission: Impossible’, men nu skriver mediet også, at det faktisk ikke er første gang, Cruise har sat liv og lemmer på spil for en arbejdsfælle.

Under optagelserne til komedien ‘Cocktail’ fra 1988 var Elisabeth Shue (’The Boys’) ude for en lignende episode, hvor Cruise måtte trække i redningsdragten. Det fortæller Bill Bennet, der var ansat på filmen som kameraoperatør:

»Vi filmede en scene fra en helikopter, hvor Tom og Elisabeth ridder på heste langs stranden. Efter en række optagelser landede piloten helikopteren på stranden, og Tom og Elisabeth kom over for at gennemse optagelserne og få noter fra instruktøren«, siger han.

Efter pausen begyndte Shue at løbe imod helikopteren og halerotoren, som praktisk talt er usynlig, når den snurrer rundt. Det bragte Shue i akut livsfare, men heldigvis var Cruise hurtig til at reagere:

»Tom er en pilot, som både har licens til fly og helikoptere, og han så øjeblikkeligt faren. Han stormede efter hende, men var kun i stand til at gribe hendes ben og tacklede hende i jorden. (…) Vi var alle rystede, men der var ikke noget at sige. Tom havde, i det øjeblik, reddet hendes liv«.

Cruise har, ifølge The Sun, selv bekræftet episoden over for sin ’Mission: Impossible’-instruktør Christopher McQuarrie.

‘Cocktail’ var i øvrigt et flop og vandt en Razzie for årets værste film.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af