Elliot Page taler ud i interview med Oprah Winfrey: »Folk vil slette transkønnede personer«

Elliot Page taler ud i interview med Oprah Winfrey: »Folk vil slette transkønnede personer«
Elliot Page. (Foto: Screenshot fra Instagram)

Elliot Page overraskede verden, da han stod frem som transkønnet i december sidste år. Nu fortæller skuespilleren om oplevelsen i sin første tv-medvirken – over for ingen ringere end Oprah Winfrey.

Her fortæller han blandt andet om det store emotionelle slid, han gennemgik, da han skulle forsøge at passe ind i Hollywoods forestillinger om kvindekønnet.

»Der var så meget pres og så mange premierer over hele verden, hvor jeg gik i kjoler og høje hæle til henved samtlige events«, fortæller Page.

Han tilføjer, at det blev for meget for ham, da han under den omfattende presseturné på ‘Inception’ fik et angstanfald til en visning i Paris, efter hans manager havde tilbudt ham tre kjoler at tage på:

»Det var som et filmisk øjeblik. Den nat, til efterfesten, kollapsede jeg. Det er noget, der hyppigt er sket i mit liv, typisk fulgt af et angstanfald«.

»I bund og grund stammer det fra hver eneste oplevelse, man har haft, siden man var spæd. Hvor folk har sagt: ‘Den måde du sidder på er ikke passende for en kvinde. Du går som en dreng’. Den musik, man lytter til som teenager og den måde, man går klædt på. Hvert eneste aspekt af den person, du er, bliver konstant bedømt og puttet i en kasse i et meget binært system. Det (angstanfald, red.) er hvad, det fører med sig«, fortsætter han.

Han fortæller desuden i interviewet, at han havde fortalt sine nærmeste om sit køn, inden han gik ud med det offentligt. »Men jeg skulle samle mod og føle mig ordentlig tilpas, før jeg gik videre med det«, uddyber han.

Page understreger, at det var afgørende for ham at dele det med verden i håb om, at det kunne hjælpe andre, der stod i samme situation:

»Jeg følte, at det var en nødvendighed for mig at italesætte det, fordi vi nu ser forfærdelige tilbageslag mod transpersoner og især de unge«.

»Jeg tror, at folk vil slette (erase, red.) transkønnede personer. De tror ikke, at vi eksisterer, og de ønsker ikke, at vi eksisterer. Og lige nu er taktikken at angribe transkønnede børn«.

Interviewet kan ses på Apple TV+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af