Går Matthew McConaughey nu seriøst efter guvernørposten i Texas?

Går Matthew McConaughey nu seriøst efter guvernørposten i Texas?
Matthew McConaughey i Harmony Korines 'Beach Bum'. (Foto: PR)

Rygterne om Matthew McConaugheys mulige kandidatur til posten som guvernør i Texas lever stadig.

Tilbage i marts pustede skuespilleren selv til ilden ved at kommentere direkte på ‘sagen’ med ordene: »Det er en ægte overvejelse«.

Nu er spekulationerne blusset yderligere op i kølvandet på en rapport fra mediet Politico, der lyder på, at McConaughey har ringet rundt til en række fremtrædende personer i Texas magtfulde kredse, blandt andet til en moderat republikaner og en chef for et energiselskab, for at tage temperaturen på det politiske ræs – og dermed lufte idéen om at tilslutte sig det kommende valg.

Politicos ‘afsløring’ har fået en blandet modtagelse fra både republikanerne og demokraterne, da det fortsat ikke er klart, hvor McConaughey vil placere sig på det politiske spektrum. Karl Rove, der er topstrateg for republikanerne, er én af skeptikerne:

»Jeg finder det (McConaugheys opstilling, red.) usandsynligt, men det kan heller ikke udelukkes. Spørgsmålet er: Ville han stille op som republikaner? En demokrat? Løsgænger? Og hvor er han på den politiske skala? Han siger (…) at han er »hardcore« midtersøgende, men hvilket parti ville han stille op for?«.

Hvis McConaughey ender med at stille op, så bliver hans primære modstander den nuværende republikanske guvernør Greg Abbott, som har et stort og magtfuldt bagland. Han er i øjeblikket favorit til at vinde valget, og indtage rollen som guvernør for tredje gang i træk.

Der er fortsat ingen demokrat, der er blev opstillet til valget, men lederen af Texas demokratiske parti, Gilberto Hinojosa, byder McConaughey velkommen, hvis han skulle vælge at gå i deres retning:

»Han er ung, smuk, klog og en lille smule vild – men det her er Texas. Vi kan godt lide de ting. Han har ikke kontaktet partiet endnu, så vidt jeg ved. Det er absolut en mulighed«, siger Hinojosa.

Ifølge Politico, viser en ny meningsmåling, der spurgte texanerne om de kunne finde på at stemme på McConaughey, Abbott eller en tredje, at hele 45 procent ville stemme på skuespilleren, 33 procent på Abbott og procent på en helt tredje.

Hvis McConaughey ender med at stille op, har han dermed umiddelbart gode odds – og hey, når nu Arnold Schwarzenegger kunne i Californien …

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af