Dansk talents horrorromance udtaget til Cannes Film Festival

Dansk talents horrorromance udtaget til Cannes Film Festival
'Inherent'. (Foto: Sebastian Bjerregaard)

Der var ingen fuldbyrdede danske islæt i programmet, da Cannes Film Festival annoncerede årets hovedkonkurrence sidste år.

Men der vil alligevel være et dansk indslag, når verdens vigtigste filmfestival løber af stablen fra 6. juli.

Kortfilmen ‘Inherent’ har nemlig opnået en flot udtagelse i parallelsektionen Critic’s Weeks kortfilmprogram.

Filmen er lavet af Nicolai G.H. Johansen, som er uddannet fra den alternative filmskole Super8, og er en blanding af gotisk horror og forstadsromance – et twist på vampyrmyten, ifølge instruktøren til Det Danske Filminstitut.

Den handler om en ung pige, der vandrer hvileløst rundt i gaderne og møder en fyr. »Langsomt bliver det klart, at hun tjener et mystisk væsen på loftsrummet i hendes hus. Som forholdet udvikler sig, må hun vælge mellem sit bånd til hjemmet og sine lyster«, hedder det i Det Danske Filminstituts beskrivelse.

‘Inherent’ er uden dialog, og i hovedrollerne ses talenterne Sandra Guldberg Kampp fra ‘Kød og blod’ og Noah Skovgaard Skands fra ‘Usynligt hjerte’.

Filmen er produceret af selskabet Snowglobe, der også har en finger med i spillet på to film i konkurrenceprogrammet: Som co-producent på Joachim Triers ‘Verdens værste menneske’, der skal dyste om en Guldpalme, og på Eskil Vogts ‘De uskyldige’, som er at finde i Un Certain Regard-programmet.

Cannes Film Festival skulle oprindelig have været afholdt i maj, men løber altså nu 6.-17. juli.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af