Den Oscar-nominerede Hollywood-veteran Ned Beatty er død

Den Oscar-nominerede Hollywood-veteran Ned Beatty er død
Ned Beatty på scenekanten i teaterstykket 'Cat on a Hot Tin Roof' i 2001. (Foto: Anthony Harvey/Getty Images)

Den amerikanske skuespiller Ned Beatty er død. Den 83-årige Hollywood-veteran gik i går bort af naturlige årsager i selskab af sin familie, bekræfter hans manager Deborah Miller over for Deadline.

»Ned var et ikonisk, legendarisk talent og en nær ven, og han vil blive savnet af os alle«, udtaler Miller til branchemediet.

Beatty var en erfaren og produktiv skuespiller med mere en 160 roller i film og tv på cv’et. Han er blandt andet kendt for sine roller i ‘Deliverance’ fra 1971 og ‘Superman’ fra 1978. Han blev desuden hædret med en Oscar-nominering for sin præstation som tv-bossen Arthur Jensen i Sidney Lumets mediesatiriske klassiker ‘Network’ fra 1976.

I nyere tid vil mange nok huske ham for at lægge stemme til den skurkagtige Lots-o’-Huggin’ Bear, også kaldt Lotso, i Pixar-filmen ‘Toy Story 3’.

»Har lige hørt, at Ned Beatty gik bort i søvnen. Det var en fornøjelse og en utrolig ære at arbejde sammen med ham«, skriver ‘Toy Story 3’-instruktør Lee Unkrich på Twitter. »Tak, Ned, for at levendegøre Lotso – både hans gode side og ikke-så-gode side. Vi kommer til at savne dig«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af