Scarlett Johansson kritiserer overseksualisering af Black Widow: »Hun blev omtalt som en god røv«

Scarlett Johansson kritiserer overseksualisering af Black Widow: »Hun blev omtalt som en god røv«
Scarlett Johansson som 'Black Widow' i 'The Avengers'. (Foto: PR)

Snart får Scarlett Johansson langt om længe sin solofilm med superspionen/avengeren Black Widow/Natasha Romanoff i den altoverskyggende hovedrolle.

Og denne gang står hun ikke i skyggen af sine mandlige kollegaer, som tilfældet har været før.

Det er samtidig Johanssons 9. film og 11. år i Marvel-universet som Black Widow (hvis man tæller den lille, men vigtige cameo med i ’Captain Marvel’), en karriere som startede med en birolle i ’Iron Man 2’ og siden bød på galaktisk krig mod Thanos, hvor hun i ’Avengers: Endgame’ betalte det ultimative offer.

Men der er stor forskel på den overseksualiserede og tingsliggjorte Black Widow, som vi så i det tidlige Marvel-univers, eksempelvis i ’Iron Man 2’, sammenlignet med den version af karakteren, vi ser i solofilmen ’Black Widow’. Det fortæller Johansson selv til Collider:

»Det har helt sikkert ændret sig, og jeg tror også, at det på sin vis (…) skyldes mig selv. (…) Jeg er blevet mor, og mit liv er meget anderledes. Som kvinde er jeg et helt andet sted i mit liv. Jeg synes, at jeg er blevet bedre til at acceptere mig selv«, siger hun.

»Alt det hænger sammen med skiftet væk fra den overseksualisering af karakteren (Black Widow, red.), og hvis du kigger tilbage på ’Iron Man 2’, som jo egentlig var sjov og fuld af fantastiske øjeblikke, så er hun jo utroligt seksualiseret. Hun blev vitterligt omtalt som en god røv«.

Johansson understreger det ved at trække på et eksempel fra ’Iron Man 2’, hvor Tony Stark (Robert Downey Jr., red.) siger, at han vil »have sådan en« med henvisning til Natasha, efter hun har nedlagt Starks bodyguard, Happy Hogan, i en boksering.

»På det tidspunkt (i 2010, red.) føltes kommentaren virkelig som et kompliment, da jeg tænkte på en anderledes måde. Mit eget selvværd blev sidestillet med sådanne kommentarer. (…) Men det ændrer sig nu. I dag får unge piger et mere positivt budskab, men det har været fantastisk at være med til det skifte og komme ud på den anden side (…) og kunne se fremad«, siger hun.

’Black Widow’ lander i (få) danske biografer og på Disney+ via Premier Access 9. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af