’Gunpowder Milkshake’: Netflix’ actionbrag er blodindsvøbt underholdning

’Gunpowder Milkshake’: Netflix’ actionbrag er blodindsvøbt underholdning
'Gunpowder Milkshake'. (Foto: Netflix)

Det er ikke svært at se, hvor inspirationen til ’Gunpowder Milkshake’ kommer fra.

Æstetiske lækkerbiskner af herligt voldelige actionscener er som taget ud af ’John Wick’, og det er der bestemt ikke nogen skam i. Skal man lade sig inspirere, kan det lige så godt være fra øverste hylde.

Og det har instruktør Navot Papushado og medforfatter Ehud Lavski gjort.

Filmen handler om lejemorderen Sam (Karen Gillan), der har fået dræberevnerne ind med modermælken. Hendes mor Scarlet (Lena Headey) var selv en badass-morder for hyre, men forlod datteren og branchen over hals og hoved, da Sam var yngre.

Nu, 15 år efter, kommer Sam selv i problemer. Ikke alene dræber hun (uden at vide det) gangsterbossen McAlesters (Ralph Ineson) søn, hun kommer også ud for det værste, der kan ske for en lejemorder: Hun udvikler en samvittighed.

En revisor har stjålet penge fra hendes arbejdsgiver, det suspekte foretagende med det lidt klichéfulde navn The Firm. Han skulle bruge pengene til at betale en løsesum for sin kidnappede otteårige datter, men før han når så langt, slår Sam ham ihjel.

Da hun finder ud af tingenes rette sammenhæng, beslutter hun sig for at hjælpe den lille pige. Men der er jo også lige ham mafiabossen, som vil have hævn og tilsyneladende er så magtfuld, at The Firm ikke tør gøre andet end selv at forsøge at fange Sam, så hun og pigen er jaget vildt.

‘Gunpowder Milkshake’. (Foto: Netflix)

Konsekvenserne er en hæsblæsende omgang katten efter musen, tilsat skydevåben, økser og knive. Og ’Gunpowder Milkshake’s force er uden diskussion actionen. Heldigvis er de fleste af de 114 minutter en blodindsvøbt stank af pistolkrudt.

Manusset, der skal binde de forskellige slag- og skududvekslinger sammen, halter til gengæld. Replikkerne mangler humor i forhold til det overdrevne univers, og det får filmen til at fremstå lettere kitsch på den ufede måde.

Filmen markerer Papushados debut som soloinstruktør, da han tidligere sammen med makkeren Aharon Keshales i begyndelsen af 2010’erne lavede de israelske gyserfilm ’Rabies’ og ’Big Bad Wolves’ samt et indslag til gyserantologifilmen ’ABCs of Death 2’. Derfor er det lidt overraskende, at ’Gunpowder Milkshake’ ikke skubber mere til grænserne, end den gør.

Udover actionen er det store salgspunkt sammensætningen af de fem røvsparkende kvinder, mor-datter-duoen Karen Gillan og Lena Headey samt Carla Gugino, Angela Bassett og Michelle Yeoh som de vildeste bibliotekarer længe set. Bøgerne, de udlåner fra The Library, er ikke bare litterære klassikere, men indeholder også våben, der passer perfekt til udlåneren.

‘Gunpowder Milkshake’. (Foto: Netflix)

Alle får mulighed for at flekse evnerne udi at nakke diverse dumme håndlangere. Og Paushado og skuespillerne skal have stor cadeau for at lægge en god portion fysik i slåskampene og lade fotograf Michael Seresins kamera viser de mange strabadser i lange indstillinger.

Det giver lige det ekstra punch, når man får mulighed for at nyde velkoreograferet action og kan se, at skuespillerne udfører mange af deres egne stunts.

I lang tid var det faktisk meningen, at ’Gunpowder Milkshake’ skulle have haft premiere i de danske biografer. Men i sidste øjeblik blev det ændret, så de nordiske lande sammen med USA og Canada må tage til takke med Netflix.

Med tanke på det bras, som eller får premiere pt., er det ærgerligt, at vi ikke får mulighed for at se de fem badasses udfolde sig på det store lærred.

Havde der så også lige været skåret tyve minutter af filmen, ville den have været sommerens must-see actionbasker.     


Kort sagt:
Trods et sjusket manuskript kan man ikke holde underholdningsværdien i ’Gunpowder Milkshake’ nede.

'Gunpowder Milkshake'. Film. Instruktør: Navot Papushado. Medvirkende: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Angela Bassett, Paul Giamatti, Ralph Ineson, Chloe Coleman. Spilletid: 114 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af