’Klovn’ afsnit 6: Lille Hjortshøjs gæsteoptræden er en genistreg

Casper og Frank er tilbage på rette spor i sjette afsnit af sæson 8, der byder på en gennemført gæsteoptræden. Vi evaluerer ugens op- og nedture.
’Klovn’ afsnit 6: Lille Hjortshøjs gæsteoptræden er en genistreg
Frank Hvam og Morten Messerschmidt i 'Klovn' sæson 8 afsnit 6. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Ugens fedt, fedt, fedt

Fra overgreb på au pair’en i ’Ambassadøren’ til vamle tilbud om partnerbyt i ’Mamma Mia’. I ’Klovn’-regi er Lars Hjortshøj uden sammenligning den største gris af dem alle.

I det nye afsnit – det sjette ud af sæsonens otte – møder vi Hjortshøjs (ægte) søn Oscar, som skal vise sig at være en sand gave.

Efter at Frank og Casper bliver serviceret af Oscar på Restaurant Basso, ansættes han af Frank til at overtage tjansen med at lave mad til hjælpeløse Pykker, der har brækket armen.

Alt er fryd og gammen, indtil Casper gør Frank opmærksom på, at Store Hjortshøjs’ gener altså er givet videre tul sønnen, der ikke bare er kok, men også »en, der knepper gamle damer«. Uden at tage højde for samtykkeerklæringer, tilføjer Casper i øvrigt skråsikkert.

Frank og Caspers måde at komme væltende ind til Pykker i et forsøg på at komme hende til undsætning er et af afsnittets helt store højdepunkter. Her bliver de mødt af Oscar, der overskudsagtigt er i gang med at skænke rødvin op til Pykker, der aldrig har set mere tilfreds ud.

Afsnittet topper, da det viser sig, at Caspers urban myth rent faktisk holder stik. Og så er der ikke meget, der kan overgå Mias måbende ansigtsudtryk ved synet af Pykker, som kommer listende ned ad trappen med Lille Hjortshøj under armen, der helt nonchalant kun er iført underbukser og en halvåben kimono.

Ugens øv

Frank og Mias to børn, Fie og Malte, har ikke fået meget skærmtid i sæsonen indtil videre, og det er der muligvis en god grund til.

Kemien mellem dem og Frank er decideret ikke-eksisterende, og de virker nærmest fremmede for hinanden, da de mødes i lufthavnen for at hente Mia, der viser sig at være blevet i Afrika oven på Franks stive svineropkald få timer inden.

Den samme distance gør sig gældende i afsnittets absolut pinligste scene, hvor Frank åbner lidt for meget op for godteposen i form af en alt for detaljeret beskrivelse af parforholdsofringer og »kys i måsen«.

På trods af at de to unge skuespilleres (Therese Bilfeldt og Cassiuis A. Browning) præstationer egentlig er overbevisende nok, ender de med kun at fungere som flade statister, som vi aldrig kommer ind på livet af.

Ugens bikarakter

Mens Mia udlever sin Karen Blixen-drøm i Afrika, er Frank tvunget til at babysitte sin tilskadekomne og helt urimeligt utaknemmelige svigermor, som vi både elsker at hade og hader at elske. 

Pykkers manglende begejstring for Franks evner er endnu engang ikke til at tage fejl af, understreget af bebrejdende stikpiller som: »Så drikker jeg min kaffe, og så siger vi, det er godt for i dag, og tak skal du have for det Frank«.

Pykker og Lille Hjortshøj i ‘Klovn’ sæson 8 afsnit 6. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Dertil kommer hendes voldsomme ømhed over for Oles gamle sommerhat, der giver anledning til en perlerække af virkelig sjove konfrontationer, som når Pykker hårdhændet beder Frank om at sætte den tilbage på plads, fordi det er hendes kæreste eje om Ole.

Og så får hun sat det perfekte punktum i handlingstråden, da hun til sidst erklærer Frank værdig til at bære hatten – som tak for at have hooket hende op med Oscar.

Ugens citat

Casper er manden bag flere gyldne citater i afsnittet. Det stærkeste smider han i forbindelse med Fnug og hans eksperimenter med rimjobs eller »numsekys«, som Frank frastødende kalder det.

Rimjob-eventyret har en pris, idet Fnugs ånde er begyndt at stinke voldsomt. Et problem, som Frank i øvrigt håndterer perfekt med sin indiskrete måde at undgå tæt kontakt med hende.   

Da det bliver dagens store taleemne på kontoret (stakkels Bo), går det op for Casper, at hans nye fetish måske ikke er så sexet som først antaget, for: »Nu kan jeg ikke lade være med at tænke på, at hun også har en røv, når jeg kysser hende, og det er pisse ulækkert faktisk«.

Det afholder ham dog ikke fra senere at betale Fnug tilbage af samme skuffe, hvilket i den grad matcher deres nye husnavn »Åndehullet«, der må siges at være en tand mindre eksotisk end »Woodside«, som Casper ihærdigt forsøger at få Bo til at navngive det.

Ugens facit

Både Casper og Frank er i topform i ugens afsnit, der byder på utallige citatværdige dialoger og skarpe storylines.  

Afsnittet både starter og slutter på toppen. Franks toiletopkald med Mia skyder afsnittet solidt i gang, mens slutscenen med Morten Messerschmidt, der høfligt hilser på Frank med et »God søndag«, mens han løfter hatten, som er fuldstændig identisk med Franks, er afsnittets store overraskelse.

I det hele taget et afsnit fyldt med vellykkede gæsteoptrædener, fra en usædvanligt stædig rejseguide til Messerschmidt og Lille Hjortshøj. Det klæder sæsonen, der ellers ikke har væltet sig i bemærkelsesværdige gæsteoptrædener.

’Klovn’ kan ses på TV 2 PLAY.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af