Jessica Chastain fortæller, at et kraftigt lag makeup på ny film har skadet hendes hud permanent

Jessica Chastain fortæller, at et kraftigt lag makeup på ny film har skadet hendes hud permanent
Jessica Chastain. (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

I den kommende film ’The Eyes of Tammy Faye’ spiller Jessica Chastain den kraftigt sminkede tv-evangelist Tammy Faye Bakker, som blev berømt sammen med sin mand, Jim Bakker, i 1970’erne i USA. 

Og det var en særlig oplevelse for skuespilleren, som normalt kun bruger lidt mascara til hverdag, men nu måtte sidde i sminken op til syv timer hver dag for at fuldføre transformationen. Chastain fortæller i et interview med Los Angeles Times, hvordan den store mængde makeup påvirkede hende. 

»Når du har det (makeup, red.) på hele dagen hver dag – vægten af det på din krop, det udstrækker din hud«, siger hun. »Jeg er helt sikker på, at jeg har gjort permanent skade på min hud med det her«. 

Jessica Chastain som Tammy Faye Bakker. (Foto: Screenshot fra trailer)

I interviewet med Los Angeles Times fortæller Chastain, hun under optagelserne også blev bekymret for, om hendes skuespil kunne mærkes igennem det tykke lag makeup.

»Folk tror, at det er lettere (at leve sig ind i rollen, når man er forvandlet, red.), men det er det ikke. Du skal række ud over makeuppen – du kan ikke lade makeuppen være din optræden. Hun (Tammy Faye Bakker, red.) var så følsom, og jeg var så bange for, at jeg ikke kunne være følsom med alt det her på mig. Kan jeg se folk og føle mig fri? Jeg blev bare nødt til at vænne mig til det. Jeg blev nødt til at snyde min hjerne til det«, siger hun. 

Jessica Chastain, der har medvirket i film som ’Interstellar’, ’The Tree of Life’ og ’Zero Dark Thirty’, spiller i ’The Eyes of Tammy Faye’ over for Andrew Garfield i rollen som Jim Bakker. Jim Bakker var Tammy Faye Bakkers mand, og de opbyggede sammen et kristent tv-imperium i USA tilbage i 1970’erne. 

Chastain fortæller til Los Angeles Times, at hun var blæst bagover af Tammy Faye Bakkers fortælling. Tammy Faye Bakker var i offentligheden mest kendt for sit særegne udseende og stemme, men ifølge Chastain var hun meget mere end tv-evangelisme og skandaler. 

»Hun vidste, hvordan det føltes at føle sig ligegyldig, og hun ville ikke have, at andre skulle gennemleve det«. 

’The Eyes of Tammy Faye’ har premiere i Danmark i foråret 2022. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af