Manden bag ‘The White Lotus’ forklarer det der dødsfald

Manden bag ‘The White Lotus’ forklarer det der dødsfald
'The White Lotus'. (Foto: HBO)

(Læs først, når du har set sidste afsnit af ‘The White Lotus’).

Mandag dansk tid blev sidste afsnit af sommerens seriehit ‘The White Lotus’ sendt ud på HBO Nordic. Og dermed fik vi endelig svar på, hvem der lå i kisten, som i et flashforward blev teaset i seriens allerførste scene.

Hotel-manager Armond, hvis servile attitude gik mere og mere i opløsning, måtte lade livet for Shanes ananaskniv og døde i badekarret efter trods alt at have hostet den bedste dinner seating nogensinde, godt pumpet op på stoffer, og have lagt en velplaceret lort i Shanes kuffert.

Manden bag HBO-serien, Mike White, havde tidligt i manuskriptskrivningen en idé om, at serien skulle ende med et dødsfald, og han vidste hurtigt, at det måtte være den hårdtprøvede manager, der skulle ende i kisten.

»Det kom til mig i et lysglimt, at hans sidste hævnakt for den kunstige eksistens, han har serveret til de her priviligerede mennesker, var at skide i deres kuffert, og at det skulle være hans sidste handling, en operatisk slutning for ham«, siger han i et interview med Vulture om sæsonfinalen.

»Det har jeg aldrig set før, og jeg følte, at det ville være sjovt og give en surrealistisk, men effektiv slutning«, fortsætter han og tilføjer, hvor rørende han synes, det er, at Armond lige har leveret sin sidste store aftensmadsservice.

»Sådan, ‘det her var den bedste seating nogensinde!’ Der er noget så ubetydeligt over det, men han er også en performer. Der er ikke mere at sige! Det er sådan, hasta la vista, der er intet sted at gå hen herfra«.

Mike White fortæller til Vulture, at Armond er den karakter, som han mest relaterer sig til i serien, da han som manuskriptforfatter også nogle gange føler, at han er i serviceindustrien.

»Nogle gange er jeg helt på, hvor jeg vil være en service-manuskriptforfatter med hvide handsker – lave fantastisk arbejde, men også være venlig, en ‘giv jakkesættene, hvad de vil have’-agtig person. Og så når jeg føler, at de vender mig ryggen, eller jeg ikke får respekt, eller noget dårligt sker, så er jeg sådan: ‘Fuck det her sted!’«.

I interviewet forklarer Mike White også finalens måske mest overraskende udvikling, nemlig at Rachel ender med at gå tilbage til Shane i lufthavnen.

»Måske er jeg nedladende over for dem, men jeg har set det i mit liv. Der er en stærk tiltrækningskraft af penge og livsstil. I ‘L.A.’ ser man det hele tiden. På en måde er hun naiv; hun vil være uafhængig og have magt i forholdet, men hun har ikke penge, og hun har ikke magt. Jeg ser kvinder tage de valg nogle gange«, siger han blandt andet i et længere svar. Se mere hos Vulture.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af