Dansk debutfilm sender ungt stortalent på stjernefart: Se traileren til ‘Du som er i himlen’

Dansk debutfilm sender ungt stortalent på stjernefart: Se traileren til ‘Du som er i himlen’
Flora Ofelia Hofmann Lindahl i 'Du som er i himlen'. (Foto: PR)

Det er en barsk fortælling tilsat umådeligt smukke billeder, den danske debuterende spillefilmsinstruktør Tea Lindeburg folder ud i dramaet ‘Du som er i himlen’:

På en enkelt, tiltagende traumatiserende nat i slutningen af 1800-tallet bliver den 14-årige pige Lise tvunget til at give slip på barndommens sorgløshed og konfrontere sin samtids kvinderoller, da hendes mor går i fødsel med voldsomme komplikationer til følge.

Lises mor har nemlig drømt, at tilkaldelsen af en læge vil være farligt for barnet, og den slags syn fra Vor Herre må man acceptere uanset hvad, mener venner og naboer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Filmen er baseret på forfatteren Marie Bregndahls selvbiografiske romanklassiker ‘En dødsnat’ fra 1912, og i hovedrollen som Lise ses stortalentet Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra DR-serien ‘Ulven kommer’.

Tea Lindeburg har tidligere stået bag den ovenud populære fiktionspodcast ‘Equinox 1985’, som hun også var med til at realisere som serie for Netflix sidste år.

‘Du som er i himlen’ havde for nylig verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto, hvor navnlig Flora Ofelia Hofmann Lindahl blev rost til skyerne. Derudover er filmen udtaget til konkurrence på både filmfestivalen San Sebastian, London Film Festival, Hamburg Film Festival og Busan Film Festival.

Herhjemme må vi imidlertid vente pænt på biografpremieren 6. januar 2022.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af