Manden bag Q ser gerne en homoseksuel skuespiller overtage Bond-rollen

Manden bag Q ser gerne en homoseksuel skuespiller overtage Bond-rollen
Ben Whishaw som 'Q' i 'No Time to Die' (Foto: Universal PR)

Bond-filmen ’No Time to Die’ havde premiere i går, hvor Daniel Craig med stor overbevisning satte det endelige punktum for sin 007-æra.

Men afslutningen på én æra betyder også begyndelsen på en ny.

Den bestandige diskussion om, hvem der skal spille den næste Bond har mestendels handlet om, hvorvidt man bør vælge en hvid eller farvet skuespiller (Regé-Jean Page fra ‘Bridgerton’ er stærkt tippet til rollen), en kvinde eller en mand (sidstnævnte er dog ad flere omgange blevet manet i jorden af både producenten og Daniel Craig selv).

Ben Wishaw, som spiller franchisens kvikke opfinder ‘Q’, så også gerne, at Bond engang i fremtiden kunne blive portrætteret af en homoseksuel skuespiller. Det siger han til magasinet Attitude:

»Kan I forestille jer det? Det ville være ret ekstraordinært, tænker jeg. Selvfølgelig vil jeg gerne se det. Jeg mener, at vi bør arbejde os frem mod en verden, hvor alle kan spille hvem som helst – det ville være så befriende, hvis seksualitet ikke havde nogen betydning for en rolle som denne«. 

Whishaw kan allerede pege på to åbent homoseksuelle skuespillere, som han mener, ville være ideelle til at spille James Bond:

Luke Evans (‘Nine Perfect Strangers’, ‘Skønheden og Udyret’) og Jonathan Bailey (Bridgerton).

Luke Evans. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Wishaw uddyber:

»De er begge skuespillere, som virker til at være i stand til at kunne løfte rollen (…) Det ville være en fornøjelse at se en af dem. Samtidig kan jeg dog ikke lade være med at tænke over, om de overhovedet ville have lyst til det. For det handler jo ikke kun om at spille en krævende rolle, men om, hvordan det er at spille lige præcis Bond i verden, som den ser ud i dag, hvad det symboliserer, og hvordan det kan ændre dit liv«.

‘No Time to Die’ kan ses i biograferne nu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af