Oscar-vinderen Guillermo del Toro er tilbage med stjernespækket krimi – se første trailer til ‘Nightmare Alley’

Oscar-vinderen Guillermo del Toro er tilbage med stjernespækket krimi – se første trailer til ‘Nightmare Alley’
Cate Blanchett og Bradley Cooper i 'Nightmare Alley'. (Foto: PR)

Fire år efter Oscar-succesen ‘The Shape of Water’ er Guillermo del Toro omsider snart tilbage med en ny film.

At dømme efter ‘Nightmare Alley’s rolleliste, er den mexikanske instruktør bestemt ikke blevet mindre populær, siden han modtog karrierens to første Oscar-statuetter.

Vi har nemlig at gøre med en pænt stjernespækket affære med Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Rooney Mara og Toni Collette i bærende roller. Desuden medvirker Richard Jenkins, Ron Perlman, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen og David Strathairn.

Filmen er baseret på William Lindsay Greshams roman af samme navn fra 1946, som fik en fremragende filmatisering året efter med Tyrone Power i hovedrollen. Modsat del Toros tidligere film, er ‘Nigtmare Alley’ ikke en overnaturlig fortælling. I stedet har vi at gøre med en dyster noir-krimi, hvor menneskers magtspil og ondskabsfulde manipulation står i centrum.

Handlingen følger den ambitiøse tryllekunstner og svindler Stanton Carlisle (Cooper), der efter flygtig karriere i et cirkus begynder at optræde på en prestrigefuld klub med et tillært tankelæsertrick. Med sit nummer formår han at franarre sit stenrige publikum for massevis af penge, indtil han støder på en psykiater (Blanchett), der er endnu mere manipulatorisk end han selv.

Den danske filmfotograf Dan Laustsen, der blev Oscar-nomineret for sit arbejde på ‘The Shape of Water’, er igen med bag kameraet på ‘Nightmare Alley’. Man får en forsmag på hans mange flotte skud i filmens første trailer, der kan findes herunder.

‘Nightmare Alley’ får dansk biografpremiere 27. januar 2022.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af