Våbenmester på ‘Rust’-set udtaler sig for første gang – »blev overtrumfet«

Våbenmester på ‘Rust’-set udtaler sig for første gang – »blev overtrumfet«
Politistationen i Santa Fe, hvor 'Rust'-optagelserne fandt sted. (Foto: Sam Wasson/Getty Images)

I afklaringen af, hvem der var ansvarlig for, at der var skarpe patroner i den pistol, Alec Baldwin affyrede på optagelserne til westernfilmen ‘Rust’ med Halyna Hutchins tragiske død til følge, har Hannah Gutierrez-Reed været en nøglefigur.

Hun var våbenmester på optagelserne, og den seneste uge er det hyppigt blevet nævnt i medierne, at hun var temmelig uerfaren: Blot 24 år og med kun én tidligere film i bagagen. Reed er datter af en af Hollywoods mest anerkendte våbenmestre.

I et statement via sin advokat til MSNBC’s tv-vært Yasmin Voussoughian udtaler hun sig nu for første gang om sagen.

Her retter Gutierrez-Reed sin sympati mod Halyna Hutchins’ efterladte, før hun ønsker at opklare nogle misforståelser i dækningen af sagen.

»I sidste ende ville optagelserne aldrig være kompromitteret, hvis skarpe kugler ikke havde været introduceret. Hannah har ingen anelse om, hvor de skarpe kugler kom fra«, lyder det i udtalelsen, der forklarer, at Gutierrez-Reed og den prop-ansvarlige låste våbnene inde hver aften og til frokost, og at hun aldrig ville have tilladt nogen bruge våbnene til at affyre skarpe patroner, hvis hun havde kendt til det.

Ifølge udtalelsen var Gutierrez-Reed blevet hyret til to funktioner på filmen, hvilket gjorde det svært for hende at fokusere på jobbet som våbenmester.

»Hun kæmpede for træning, dage til at vedligeholde våbnene og ordentlig tid til at forberede til brugen af pistolerne, men i sidste ende blev hun overtrumfet af produktionen og hendes afdeling«, lyder det.

Gutierrez-Reed har ligesom den assisterende instruktør, som også bliver anset for at være en af de ansvarlige for ulykken, hyret topadvokater i Santa Fe til at køre den kommende sag.

Læs hele udtalelsen her:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af