‘The Sex Lives of College Girls’: Man har lyst til at hænge ud i Mindy Kalings serie om charmerende college-kvinder

‘The Sex Lives of College Girls’: Man har lyst til at hænge ud i Mindy Kalings serie om charmerende college-kvinder
'The Sex Lives of College Girls' (Foto: HBO Max)

Måske har du set Netflix-serien ’Never Have I Have Ever’, eller måske kan du bare godt lide gode, selvironiske serier om teenagepiger drevet af lige dele lammende usikkerhed og vild hormonenergi. 

I begge tilfælde kommer du til at kunne lide ’The Sex Lives of College Girls’.

For ligesom Netflix-hittet er den skabt og skrevet af evigt talentfulde Mindy Kaling og føles i høj grad som en åndelig opfølger til Devis jeg-har-aldrig teenageusikkerheder. En form for storesøsterserie, hvor hovedpersonerne nu er i college-alderen, det vil sige omkring 18 år, og deres sex-, kærligheds- og identitetsproblemer er mindre uskyldige, men lige så sjove, søde og relaterbare. 

De fire piger Kimberly, Bela, Leighton og Whitney er roomies og alle på deres første år af college. I seriens første afsnit ser vi dem blive kørt til skolen af deres vidt forskellige familier: Kimberly af sine arbejderklasseforældre, som er så stolte af at se deres datter tage på college som den første i familien. Bela af sine søde og dermed pinlige og irriterende forældre, som står i kontrast til hendes egen store personlighed og forhåbningerne om, at college kan give hende en comedykarriere og et sexliv. »I’m super sex positive in theory more than in experience«, som hun selv siger. 

‘The Sex Lives of College Girls’ (Foto: HBO Max)

Leighton køres til skolen fra New York af sin velhavende far, der selv har gået på samme universitet og husker tiden som den bedste i sit liv, og han glemmer selvfølgelig ikke at gentage for sin datter, at det bør være det samme for hende. 

Whitney ankommer som en mindre berømthed, fordi hendes mor er anerkendt senator. Det første, moren gør, er at advare de nye roomies mod at vikle hendes datter ind i potentielt dårlige mediehistorier – og måske hvis de bare kunne lade være med at tweete de næste fire år?

Det er selvfølgelig åbenlyst, at et af omdrejningspunkterne i ’The Sex Lives of College Girls’ er de store forskelle mellem hovedpersonerne. Hudfarve, økonomisk baggrund og seksualitet er konstant i spil på små og store måder i deres konflikter med hinanden og med andre.

Som når Bela forsøger at blive en del af redaktionen på skolens comedyblad »The Catullan«, hvis redaktion hovedsaligt består af blazerklædte mænd, og hun bliver hurtigt informeret om, at det ikke er sikkert, der opstår flere »female spots«.

Og når Kimberly, der pengemæssigt er i en noget dårligere situation end de andre, forsøger at balancere et studiejob og en skolegang, hvor hun fra start halter efter alle dem, der har haft smarte praktikjobs og udvekslingsophold. 

De fire hovedpersoner er langt fra de eneste karakterer i serien, der er værd at nævne. Vi møder også den svenske tutortype Frude, der kikset forsøger at hjælpe de nye studerende med ikke at begå de samme sociale bommerter som ham selv, den nyligt åbne homofyr Travis der hjælper Bela med at spraymale mavemusker, så hun er klar til nøgenfest, og den ældre studerende Eric, der er påfaldende humorforladt for én, der er medredaktør på et comedyblad. 

‘The Sex Lives of College Girls’ (Foto: HBO Max)

Det er en god udvikling, at amerikanske serier har fokus på at flette forskellige identiteter og baggrunde ind, så vi ser de mange måder, man kan opleve at være teenager. I ’The Sex Lives of College Girls’ kommer det dog nogle gange til at føles, som om det er vigtigere at tjekke alle de rigtige bokse end at fortælle den gode historie. Den vil sige så meget så hurtigt, og som fra en overivrig teenagemund kommer det ikke altid ud på den mest elegante facon.

Heldigvis bærer det meste af den præg af Kalings karakteristiske humor med lynhurtige replikker, uventede jokes og en varme, som gør, at det er en serie, man har lyst til at opholde sig i i lang tid. 

De fire veninder med alle deres forskelligheder udgør nogle meget charmerende hovedpersoner, som sammen finder ud af, at de aldrig kommer til at lykkes med at leve op til andres forventninger til dem. Og at det er meget sjovere at lade være. 


Kort sagt:
Mindy Kaling har endnu engang skabt en serie om unge kvinders kærligheds- og identitetsproblemer, som du har lyst til at hænge ud i, så længe du kan komme til det.

Anmeldt på baggrund af de to første afsnit.

’The Sex Lives of College Girls’. Serie. Skaber: Mindy Kaling, Justin Noble. Medvirkende: Pauline Chalamet, Amrit Kaur, Reneé Rapp, Alyah Chanelle Scott. Spilletid: 10 afsnit a 20-50 minutter. Premiere: Kan ses på HBO Max
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af