Vores bud på, hvem der skal spille Mads Mikkelsen & co. i ‘Retfærdighedens ryttere’-remake

Hugh Jackman er Mads Mikkelsen, og vi har også de perfekte bud til Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann.
Vores bud på, hvem der skal spille Mads Mikkelsen & co. i ‘Retfærdighedens ryttere’-remake
'Retfærdighedens ryttere'. (Foto: Rolf Konow)

Anders Thomas Jensens glimrende sortkomiske actiondrama ‘Retfærdighedens ryttere’ er købt til et amerikansk remake, som han selv skal udvikle manuskriptet til sammen med sin danske kollega Nikolaj Arcel.

Men det helt store spørgsmål er selvfølgelig: Hvem skal spille rollerne i filmen om en mand, der sætter ud for at få hævn, efter tre matematiknørder overbeviser ham om, at hans hustrus død i en togulykke ikke var en tilfældighed?

Vi kommer filmholdet til undsætning med de absolut bedste bud, som vi er nået frem til efter grundige overvejelser og nøje castingresearch over i hvert fald otte minutter.

Selvtak:

Hugh Jackman i ‘Logan’.

Mads Mikkelsen: Hugh Jackman

I forbindelse med annonceringen af remaket af ‘Druk’ foreslog vi Leonardo DiCaprio til Mads Mikkelsens hovedrolle, og man kunne med fordel køre en ‘to roller for ens pris’ med rollen som hævngerrige og hårdtslående Markus oveni.

Meeeen det er ikke sikkert, verdens største filmstjerne er med på ideen, så vi må have en backup, og Hugh Jackman virker som det ideelle bud. Han har vist i ‘Logan’, at han kan være sur og tvær og vred, og at det faktisk klæder ham at go dark. Men han har så absolut også komiske chops.

Jesse Plemons i ‘Game Night’.

Nicolas Bro: Jesse Plemons

Nicolas Bros rolle som det evigt småfornærmede hackergeni Emmenthaler må og skal spilles af Jesse Plemons, en af de bedste karakterskuespillere, man kan opdrive lige nu.

Han har vist sin sans for voldsparathed i alt fra ‘Breaking Bad’ til ‘Fargo’, mens han er ualmindeligt sjov som creepy politimand i ‘Game Night’. Plemons passer perfekt til det Anders Thomas Jensen’ske univers af blodtørstig deadpan.

Jeremy Strong i ‘The Trial of Chicago 7’. (Foto: Netflix)

Nikolaj Lie Kaas: Jeremy Strong

I en forsamling af rablende vanvittige mennesker er Nikolaj Lie Kaas’ Otto den umiddelbart mest præsentable og fornuftige. Ikke at det siger så meget – men alligevel. Det kræver en skuespiller, der kan virke overbevisende og i øjenhøjde, samtidig med at vanviddet ligger lige bag facaden, og den skuespiller er ‘Succession’-aktuelle Jeremy Strong.

Strong kan det storskrydende, skråsikre og bag facaden dybt forkvaklet usikre til fingerspidserne, og i eksempelvis ‘The Trial of Chicago 7 har han også vist, at han tør spille stort og excentrisk. Og så skader det selvfølgelig heller ikke, at han bor i Danmark – og derfor, antager vi, forstår Anders Thomas Jensens morbide humor?

Will Ferrell i ‘The Shrink Next Door’. (Foto: Apple TV+)

Lars Brygmann: Will Ferrell

Det kræver sin mand at leve op til den komiske timing, Lars Brygmann med øm og grænseoverskridende ublufærdighed leverer som den påståelige og dybt traumatiserede Lennart med et ømtåleligt forhold til lader.

Vi kan ikke forestille os, at der er andre end Will Ferrell, der kan nå ham til sokkeholderne. At Ferrell kan vække grin med legende lethed, akkurat som Brygmann, behøver vi næppe overbevise nogen om, men det er den smerte, han samtidig kommunikerer, når han er i sit mere dramatiske hjørne, der for alvor gør ham perfekt til rollen – en smerte, som han aktuelt beviser i den seværdige Apple-serie ‘The Shrink Next Door’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af