Robert Pattinsons Batman er inspireret af Kurt Cobain

Robert Pattinsons Batman er inspireret af Kurt Cobain
Robert Pattinson i 'The Batman' (Foto: PR)

En af næste års mest ventede film er uden tvivl Matt Reeves’ ‘The Batman’, hvor Robert Pattinson overtager rollen som maskeret hævner fra blandt andre Christian Bale og Ben Affleck.

Og det er en helt ny vinkel på den ikoniske superhelt, vi har i vente. Det fortæller Reeves i et interview med magasinet Empire, hvor han afslører, at hovedinspirationen til karakteren kom fra Nirvanas Kurt Cobain.

»Når jeg skriver, lytter jeg til musik, og da jeg skrev første akt, satte jeg Nirvanas ‘Something In The Way’ på«, siger Reeves og fortsætter:

»Det var dér, det kom til mig: At i stedet for at gøre Bruce Wayne til den playboy-version, vi har set før, så ville jeg lave en anden version, der havde gennemgået en stor tragedie og isoleret sig. Jeg lavede en forbindelse til Gus Van Sants film ‘Last Days’ og ideen om en form for fiktionaliseret Kurt Cobain i et forfaldent palæ«.

Rollen som Batman bliver Pattinsons første hovedrolle i en storfilm efter en årrække med særdeles velvalgte indieafstikkere. Og faktisk var det hans pragtpræstation i Safdie-brødrenes indiehit ‘Good Time’, der overbeviste Reeves om, at Pattinson var den rette til rollen.

»I den film kunne man virkelig mærke hans sårbarhed og desperation. Men man mærkede også hans magt. Jeg syntes, det var et fantastisk mix. Han har den Kurt Cobain-ting, hvor han ligner en rockstjerne, men man føler samtidig, at han kunne være en eneboer«.

‘The Batman’ får efter planen premiere 3. marts 2022. På rollelisten finder man desuden Zoë Kravitz som Catwoman, Paul Dano som Gækkeren, Colin Farrell som Pingvinen, John Turturro som Carmine Falcon, Jeffrey Wright som Jim Gordon og Andy Serkis som Alfred Pennyworth.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af