‘Harry Potter’-skuespiller brækkede instruktørs ribben under brydekamp: »Jeg burde slet ikke have gjort det«

‘Harry Potter’-skuespiller brækkede instruktørs ribben under brydekamp: »Jeg burde slet ikke have gjort det«
'Harry Potter og Flammernes Pokal'. (Foto: PR)

Den første weekend i det nye år har stået i Harry Potters tegn i anledning af den stærkt imødesete genforening på HBO Max.

En af de mere morsomme anekdoter i 20-årsjubilæet er instruktør Mike Newell, der fortæller, hvordan han formåede at brække et par ribben under optagelserne af den fjerde installation i franchisen, ‘Harry Potter og Flammernes Pokal’.

Newell, der er bedst kendt for den romantiske komedie ‘Fire bryllupper og en begravelse’, var blevet hyret ind for at tilføre sin energiske og teatralske facon til filmserien og udnytte sin evne til at få det bedste frem i skuespillere.

Og hans særlige arbejdsmetode med skuespillerne demonstrerede han til fulde, da han indbød James Phelps, der spiller Fred Weasley, til en brydekamp forud for en scene i filmen, hvor tvillingerne forsøger at snige deres navn i Flammernes Pokal og ender i håndgemæng.

James og hans bror Oliver var nemlig nervøse op til scenen, og det ville Newell lave om på.

»Jeg sagde, ‘nej kom nu drenge. Det er en kamp’«, fortæller Mike Newell, der beskriver, hvordan han kastede sig på gulvet og rullede rundt i brydekamp med James Phelps.

En brydekamp, der altså resulterede i et par brækkede ribben. »Jeg var jo en småfed 60-årig mand. Jeg burde slet ikke have gjort det«, siger Newell, der dog påpeger, at episoden lettede stemningen på settet gevaldigt.

I dag kan alle parter heldigvis grine af episoden, der fint understreger det kammeratlige fællesskab, som prægede optagelserne af filmene.

‘Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af