Robert Downey Jr. genforenes med ‘Kiss Kiss Bang Bang’-instruktør i ny film

Robert Downey Jr. genforenes med ‘Kiss Kiss Bang Bang’-instruktør i ny film
Robert Downey Jr. og Val Kilmer som makkerparret Harry og Perry i 'Kiss Kiss Bang Bang'.

Efter sit stofmisbrug og adskillige anholdelser i slut-90’erne var Robert Downey Jr. ikke et velset navn i Hollywood.

Han kom dog tilbage i søgelyset med Shane Blacks krimikomedie ’Kiss Kiss Bang Bang’, og han krediterer selv filmen for at skaffe ham jobbet som Tony Stark i Marvels nu verdensomspændende Avengers-univers.

Efter sin afsked med Marvel-universet i ’Avengers: Endgame’ i 2019 har Downey Jr. kun været med i én film, nemlig den generelt skuffende ’Dolittle’. Ifølge Pucks Hollywood insider-nyhedsbrev er et projekt med Shane Black dog på nu i støbeskeen.

Der er tale om en filmatisering af forfatteren Donald E. Westlakes (som skrev under pseudonymet Richard Stark) karakter Parker. Bogserien har 24 bøger, den første udgivet i 1962, og har tidligere fået en håndfuld filmatiseringer. Hovedpersonen Parker har været spillet af blandt andet Lee Marvin, Mel Gibson og Jason Statham.

Parker er en professionel tyv, som i første bog jagter en tidligere samarbejdspartner, som forrådte ham. I bøgerne karakteriseres han som kold og usnakkesalig, hvilket ikke just er det, vi normalt forbinder med Robert Downey Jr., men måske kommer han med sit eget twist på karakteren.

Den stadig unavngivne film produceres i samarbejde med Amazon Studios og skrives blandt andre af Anthony Bagarozzi, som også skrev Blacks ’The Nice Guys’.

Filmen er stadig langt ude i horisonten, så vi når nok at se Downey Jr. i Christopher Nolans ’Oppenheimer’, før den kommer.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af