Robert Downey Jr., Matt Damon og Emily Blunt slutter sig til Christopher Nolans atombombefilm

Robert Downey Jr., Matt Damon og Emily Blunt slutter sig til Christopher Nolans atombombefilm
Robert Downey Jr. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Allerede nu står det klart, at Christopher Nolans næste film får et yderst stjernespækket cast.

Cillian Murphy har allerede landet hovedrollen i den nye film ‘Oppenheimer’, og nu skriver Deadline, at både Robert Downey Jr. og Matt Damon forhandler om deres roller i filmen. Tidligere har samme branchemedie fortalt, at også Emily Blunt slutter sig til filmen.

‘Oppenheimer’ er baseret på bogen ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’ og følger fysikeren J. Robert Oppenheimer, der under Anden Verdenskrig ledte udviklingen af atombomben, hvorfor han siden har fået tilnavnet ‘atombombens fader’.

Murphy skal spille Oppenheimer, mens Emily Blunt ifølge IMDb skal spille hans hustru Katherine Oppenheimer. Her står der også, at Matt Damon får rollen som generalløjtnant Leslie Groves, mens Downey Jr. skal spille Lewis Strauss.

Filmen er Nolans første projekt hos Universal, efter han i næste to årtier har samarbejdet med Warner Bros. – senest på ‘Tenet’. Sidste år udtalte instruktøren sig meget kritisk om Warner Bros.’ amerikanske premierestrategi for 2021, hvor storfilm som ‘Dune’ er blevet udgivet simultant i biografen og på HBO Max.

Optagelserne til ‘Oppenheimer’ går i gang i første halvdel af 2022, og filmen får premiere 20. juli 2023.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af