Denis Villeneuve kalder ’Tenet’ »et mesterværk«

Denis Villeneuve kalder ’Tenet’ »et mesterværk«
'Tenet'.

I forbindelse med sin aktuelle film ’Dune’, der kan ses i biograferne i hele landet og snart kan streames på HBO Max, deltog Denis Villeneuve i et interview med podcasten Reelbend.

Det blev blandt andet til en debat om streaming vs. biografoplevelser. Her fortalte Villeneuve ifølge The Playlist, at han selv har set mange film og serier på streaming under den verdensomspændende corona-lockdown.

I et interviewet lagde han dog ikke skjul på, at han mener, at nogle film gør sig bedst på det store lærred. Og her nævnte han specifikt Christopher Nolans ’Tenet’, som han ligefrem kalder et mesterværk. 

»Jeg var blæst bagover af ’Tenet’, jeg synes, det var et mesterværk. Jeg synes, den film er en ekstrem cinematisk bedrift. Jeg synes, det er en meget kompleks film. Jeg havde nogle fede oplevelser, og jeg så den flere gange og hver gang var det overvældende, og jeg mener, at Christopher Nolans mesterlige egenskaber er enestående«.

‘Tenet’ fik ellers en broget modtagelse af såvel anmeldere som publikum, og den generelle konsensus er umiddelbart, at det er en af Nolans svageste film.

Men den har altså også sine fans, og Villeneuve er altså én af dem.

Villeneuve kalder Nolan »en af de bedste filmskabere, der arbejder i verden i dag«.

»Hver gang Chris kommer med en ny film, er jeg nødt til at se den på det store lærred. Selvfølgelig så jeg ’Tenet’ i biografen. Man kan ikke se en Nolan film, derhjemme. Det vil absolut ikke give nogen mening. Man er nødt til først op få den fulde effekt af en Nolan film i biografen«, siger instruktøren i podcasten ifølge The Playlist.

Villeneuve var selv en af de mest fremtrædende modstandere, da det kom frem, at Warner Bros. ville smide alle deres film på HBO Max simultant med biografpremieren, heriblandt ‘Dune’.

‘Tenet’ kan ses herhjemme på HBO nordic, der på tirsdag bliver til HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af