Sean Penn møder hård kritik for udtalelse om, at mænd er blevet »vanvittigt feminiseret«

Sean Penn møder hård kritik for udtalelse om, at mænd er blevet »vanvittigt feminiseret«
Sean Penn. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Sean Penn tiltrækker sig i øjeblikket en del opmærksomhed for et interview med The Independent i forbindelse med hans udskældte nye film ‘Flag Day’, hvor han kommer ind på moderne kønsroller.

Penn fortæller blandt andet, at han anser sig selv som medlem i »klubben, der mener, at mænd i amerikansk kultur er blevet vanvittigt feminiseret«.

Han siger videre: »Jeg mener ikke, at det at være brutal, ufølsom og respektløs over for kvinder har noget at gøre med maskulinitet – eller nogensinde har haft det. Men derfor synes jeg ikke, at vi – for at være retfærdige over for kvinder – er nødt til at blive til dem«.

»Jeg har nogle meget stærke kvinder i mit liv, som ikke ser maskulinitet som et forsøg på at undertrykke dem. Der er mange kujonagtige gener, der får folk til at ofre deres jeans og iklæde sig nederdel«, afslutter Penn.

‘Westworld’-stjernen Thandiwe Newton har kommenteret Penns udtalelse, som hun mener er det rene vrøvl. På Twitter skriver hun: »Hvad er det dog, du siger? Er du seriøs? Du er et forvrøvlet fjols. Du plejede at være sexet, men nu er du bare tragisk«.

‘Flag Day’, der kan ses herhjemme på streaming, fik en ualmindeligt hård modtagelse på sidste års Cannes Film Festival, hvor de fleste anmeldere var enige om, at Penn ikke havde meget interessant at sige med filmens dissekering af en gammeldags, ærkeamerikansk mandetype.

Penn er aktuel næste måned med en birolle i Paul Thomas Andersons stærkt imødesete ‘Licorice Pizza’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af