Nicolas Cage tog dårlige roller for at komme ud af gæld – men nu er han gældfri

Nicolas Cage tog dårlige roller for at komme ud af gæld – men nu er han gældfri
Nicolas Cage og Alfred Molinas i 'Sorcerer's Apprentice' (Foto: PR)

Nicolas Cage er for nogen kendt som skuespilleren, der siger ja til alt og giver 100 procent, lige meget hvilken rolle han indtager.

Cage har til tider lavet omkring seks film om året – af mildest talt svingende kvalitet. I et nyligt interview med GQ fortæller skuespilleren nu, hvorfor han gik væk fra blockbusters og vægtede kvantitet over kvalitet.

Det er ingen hemmelighed, at Cage i 2014 næsten var bankerot. Hans livsstil og hang til at opkøbe ejendomme gjorde at han skyldte skattevæsenet over seks millioner dollars (40 millioner kroner).

»Jeg havde alle de her kreditorer og skattevæsenet, og så brugte jeg 20.000 dollars om måneden på at holde min mor ude af en psykiatrisk institution, hvilket jeg ikke kan. Det skete bare alt sammen på en gang«.

Hvor andre skuespillere (læs: Bruce Willis) godt kunne finde på blot at kvittere med en minimumindsats, tager Cage dog alle roller seriøst.

»Da jeg lavede fire film om året, lige efter hinanden, var jeg stadig nødt til at finde noget i dem, så jeg kunne give den alt, jeg havde. De virkede ikke alle sammen. Nogle var fantastiske, som ’Mandy’, men andre virkede ikke. Men jeg tog det aldrig useriøst. Hvis der er en misforståelse, så er det, at jeg gjorde det og var ligeglad. Jeg var ikke ligeglad«.

Skuespilleren fortæller også til GQ, hvordan det påvirkede de tilbud, han fik. Efter et par film, der ikke virkede, mistede producere troen på at han kunne bære en film selv, for eksempel blev en ’National Treasure 3’ aldrig til noget. Men for halvandet år siden blev han fri for sin gæld, og derfor kunne han lave den roste ’Pig’.

»Jeg kommer fremover til at være ekstremt selektiv, så selektiv som muligt. Jeg vil lave alle film, som var det min sidste«, siger han.

Hele interviewet med GQ kan læses her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af