Oscar-nomineret manusforfatter teaser meget mere ‘Dune’: Næste film er kun begyndelsen

Oscar-nomineret manusforfatter teaser meget mere ‘Dune’: Næste film er kun begyndelsen
'Dune'. (Foto: Warner)

Noget tyder på, at Denis Villeneuve og co. har planer om at fortælle mange flere historier inden for ‘Dune’-universet – også efter den stærkt imødesete ‘Dune: Del 2’, der binder sløjfe på første bog i Frank Herberts mastodontværk.

Den Oscar-nominerede manuskriptforfatter Jon Spaihts, der skrev den første film sammen med Villeneuve og Eric Roth, fortæller til The Playlist, at han allerede har øjnene fæstet på en tredje film i serien samt den planlagte HBO Max-spinoffserie ‘Dune: The Sisterhood’ om Bene Gesserit-ordenen.

»’Dune Messiah’ er den næste bog i serien, og den er én af tre bøger sammen med ‘Dune’ og ‘Children of Dune’, der dækker de karakterer, vi møder i den første bog og deres liv. Efterfølgende sker der et gigantisk spring i tid og serien bliver mærkeligere og mere episk, som den fortsætter. Men ‘Dune Messiah’ fortsætter årevis efter slutningen af ‘Dune’, og ja, Denis Villeneuve har talt seriøst om også at filmatisere den – som en afslutning på trilogien«, siger han og fortsætter:

»’Dune Messiah’ er en meget interessant bog, fordi den på nogle måder dekonstruerer ‘Dune’ og spiller som en advarsel, i endnu højere grad end ‘Dune gør. Om farerne ved at blande religion og politik og ulemperne ved at følge karismatiske ledere. Farerne, der altid er i live mellem individer og institutioner«.

Den kommende film, ‘Dune: Del 2’, dækker anden halvdel af den første ‘Dune’-bog. Frank Herbert skrev i alt seks bøger i serien. En syvende bog blev afsluttet efter hans død.

Og ifølge Spaihts er der altså en række spændende muligheder for at filmatisere flere af bøgerne: »Det er muligt, at vi ikke er færdige med universet på trods af det faktum, at slutningen på den første roman, ‘Dune’, som bliver slutningen på ‘Dune: Del 2’, er en meget tilfredsstillende afslutning«.

Han tilføjer: »Men bogen er på flere måder et forvarsel om nogle af de mørke ting, der fortsat er på vej«.

‘Dune: Del 2’ forventes at få premiere 23. oktober 2023. Optagelserne går i gang til sommer og castingprocessen er allerede begyndt med folk som Florence Pugh og Austin Butler i spil til roller.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af