Robert Pattinson forklarer, hvorfor hans udgave af Bruce Wayne ikke er en playboy

Robert Pattinson forklarer, hvorfor hans udgave af Bruce Wayne ikke er en playboy
Robert Pattinson i 'The Batman' (Foto: PR)

En af de markante forskelle mellem Robert Pattinsons Bruce Wayne og tidligere portrætteringer á la Christian Bale er, at Pattinsons karakter er milevidt fra den klassiske playboy-hævner.

Og der var en helt særlig grund til den markante forskel, fortæller Pattinson i et interview med Entertainment Weekly.

»Når du tænker på Bruce Wayne, tænker du, at han er en playboy, og at det er sådan, han skjuler sig selv, så ingen ved, han er Batman. Så snart du tager det lag væk, gør det, at karakteren næsten giver mere mening«, siger Pattinson og fortsætter:

»Der er noget over en person, der er i stand til at være tre utroligt distinkte personligheder på én gang og skifte i mellem dem, som var det forskellige påklædninger. Det er i virkeligheden mere sociopatisk, end en person, der ikke rigtig har meget kontrol og er tvunget til at tage flagermusdragten på. På en måde er det valg lidt ude af hans kontrol«.

Pattinson mener desuden, at det kunstneriske valg forstærker fornemmelsen af Bruce Waynes ubearbejdede sorg over sine forældres død:

»Det gav også mere mening i forhold til sorgprocessen, hvis han ikke var kommet sig over at være den 10-årige dreng, der tænkte, at han lod sine forældre dø. Han ser sig selv som et utroligt svagt og sårbart barn, så derfor har han behov for et helt nyt alter ego, der kan hjælp ham til at overleve – for ikke at tale om at bekæmpe alle de kriminelle i Gotham«.

‘The Batman’-instruktøren Matt Reeves har tidligere udtalt, at Nirvana-forsangeren Kurt Cobain var en af de store inspirationskilder for hans version af Batman.

På samme måde som Cobain er Batman en eneboer, fanget i et forfaldent palæ, fremmedgjort og isoleret. Nirvana-sangen ‘Something In The Way, der pryder soundtracket, er med til at anslå den sindsstemning.

‘The Batman’ kan ses i biografer over hele landet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af