’The Power of the Dog’-instruktør Jane Campion undskylder til Venus og Serena Williams efter kommentar i takketale

’The Power of the Dog’-instruktør Jane Campion undskylder til Venus og Serena Williams efter kommentar i takketale
Venus Williams og Jane Campion til efterfesten af Critics' Choice Awards 2022. (Foto: Jerod Harris/Getty Images)

’The Power of the Dog’ er lige nu storfavorit til at vinde hovedkategorien for Bedste Film ved Oscar-showet sidst i marts.

Det lægger en del pres på instruktøren Jane Campion. I lørdags kommenterede hun Sam Elliotts kritik af hendes film, hvilket hun fik stor ros for.

Men så kom hun hurtigt selv i problemer. Under sin takketale for Bedste instruktør-prisen ved søndagens Critics’ Choice Awards kom hun med en uheldig joke forbundet til tennislegenderne Venus og Serena Williams.

Under takketalen komplimenterede instruktøren Will Smith for at vinde Bedste skuespiller-prisen for ’King Richard’, hvor han spiller Williams-søstrenes far og træner. Og så sagde hun: »Venus og Serena, I er nogle vidundere. Men I spiller ikke mod fyrene, som jeg bliver nødt til«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det kom efter en længere ros af søstrene og var specifikt en kommentar til, at Campions mednominerede udelukkende var mænd. Det afstedkom en vis kritik, og for at den ikke skulle vokse sig større, har Campion hurtigt udsendt en udtalelse:

Indiewire bragte hendes undskyldning, som lød:

»Jeg lavede en tankeløs kommentar, der sammenlignede, hvad jeg gør i filmverdenen, med hvad Serena Williams og Venus Williams har opnået. Jeg forsøgte ikke at devaluere disse to legendariske sorte kvinder og verdensklasse-atleter. Faktum er, at Williams-søstrene faktisk har spillet mod mænd på (og uden for) banen, og de har begge hævet baren og åbnet døre for, hvad der er muligt for kvinder i verdenen. Det sidste, jeg har lyst til, er at minimere bemærkelsesværdige kvinder. Jeg elsker Serena og Venus. Deres præstationer er kæmpe og inspirerende. Serena og Venus, jeg undskylder og hylder jer fuldstændigt«.

Det lignede da heller ikke, at der var dårlig stemning mellem Campion og Williams-søstrene til uddelingens afterparty, hvor billedet øverst i denne artikel blev taget.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af