Benedict Cumberbatch forsvarer ‘The Power of the Dog’ efter »mærkværdig« kritik fra Sam Elliott

Benedict Cumberbatch forsvarer ‘The Power of the Dog’ efter »mærkværdig« kritik fra Sam Elliott
Benedict Cumberbatch i 'The Power of the Dog'. (Foto: PR)

Det vakte opsigt, da Sam Elliott – særligt kendt for sine roller som ærkeamerikanske cowboys i film og serier som ‘Tombstone’ og ‘1883’ – kom med en skarp kritik af Jane Campions Oscar-favorit ‘The Power of the Dog’, som han kaldte en »lortefilm« og kritiserede for »hentydninger til homoseksualitet«.

Nu har hovedrolleindehaver Benedict Cumberbatch taget filmen i forsvar under en videosamtale arrangeret i forbindelse med BAFTA, skriver blandt andet Indiewire:

»Uden at ville puste til gløderne, kæmper jeg for ikke at påtale en meget mærkværdig reaktion, der kom frem den anden dag på en podcast herovre. Der var én, som virkelig blev ramt – jeg har ikke hørt programmet, så det er unfair, at jeg kommenterer i detaljer – af den måde, Det Vilde Vesten blev skildret på«, siger Cumberbatch og fortsætter:

»Udover den reaktion, den form for benægtelse af, at nogen kan have andet end en heteronormativ tilværelse på grund af deres erhverv eller hvor de blev født, så er der også en massiv intolerance mod homoseksualitet og forskelligheder i verden generelt den dag i dag. Ingen steder mere tydeligt end gennem den prisme af konformitet af, hvad der forventes af en mand i det arketypiske Vilde Vesten præget af maskulinitet. At dekonstruere det gennem Phil (Cumberbatchs karakter i filmen, red.) er ikke en historielektion«.

‘The Power of the Dog’ skildrer den hårdføre ranchejer Phil Burbank (Cumberbatch), der har undertrykt sin seksualitet for at passe ind i machoverdenen omkring ham i Montana anno 1925. Den fortælling kritiserede Elliott for ikke at være et sandfærdigt portræt af (hans opfattelse af) miljøet.

»Det er en meget specifik form for undertrykkelse, særligt på grund af intolerancen over for Phils sande identitet, som han ikke kan leve fuldt ud. Jo mere vi kigger under kølerhjelmen på giftig maskulinitet og forsøger at finde roden til fænomenet, desto bedre chancer har vi for at tage fat om det, når det opstår omkring vores børn«, fortsætter Cumberbatch.

Den engelske skuespiller er nomineret til sin anden Oscar for sin præstation i filmen. ‘The Power of the Dog’ er desuden blandt favoritterne i kategorien for bedste film, når Oscar-uddelingen løber af stablen 27. marts.

‘The Power of the Dog’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af