Sam Elliott med hård kritik af »lortefilmen« ‘The Power of the Dog’: »Den gjorde mig fandeme edderspændt«

Sam Elliott med hård kritik af »lortefilmen« ‘The Power of the Dog’: »Den gjorde mig fandeme edderspændt«
Sam Elliott i '1883'. (Foto: Paramount+)

Oscar-nominerede Sam Elliott har gennem sin karriere inkarneret adskillige klassiske ærkeamerikanske cowboys i film som ‘Tombstone’ og i den aktuelle ‘Yellowstone’-prequelserie ‘1883’.

Og lad os bare sige, at han ikke er meget for film, der gør op med myten om det gamle vesten. I en ny episode af Marc Marons ‘WTF Podcast’ langer Elliott skarpt ud efter Jane Campions Oscar-favorit ‘The Power of the Dog’, som han mener er en katastrofal misrepræsentation af prærielivet.

»Vil du gerne snakke om den lortefilm?«, indleder Elliott samtalen, der ikke går stille for sig. »Kunne du ikke lide den?«, spørger Maron, hvortil Elliott svarer:

»Nej for fanden. Hvorfor? Jeg skal sige dig hvorfor. Jeg så tilbage på, da jeg var i Texas og lavede ‘1883’, og det, der virkelig hev den hjem for mig den anden dag, var da jeg sagde ‘Vil du fucking tale om den?’ Der var en fucking fuld annonceside i LA Times med et klip, der beskrev den som en ‘kulegravning af den amerikanske myte’«, siger Elliott og fortsætter:

»Jeg tænkte: ‘Hvad fuck? Hvad fuck?’ Det her er fyren, der har lavet westerns for evigt. Kulegravning af den amerikanske myte? De fik det til at se ud som om… hvad hedder de mandedansere, der kun har butterfly og ikke så meget andet på? Kan du huske dem? (Chippendale-dansere, red.). Sådan så alle de her fucking cowboys ud i filmen. De rendte rundt i læderchaps og uden trøje på. Der er alle de her hentydninger til homoseksualitet filmen igennem«.

Marc Maron svarer, at han bestemt mener, at filmen, der fortæller historien om machocowboyen Phil Burbank, som har begravet sit sande jeg dybt inde i sig selv, bestemt handler om homoseksualitet.

Men det mener Elliott tilsyneladende ikke er passende i genren, mens han heller ikke synes om, at Campion har optaget filmen i sit hjemland, New Zealand, når filmen skal forestille at foregå i Montana.

»Hvad fanden ved denne kvinde – hun er i øvrigt en fantastisk instruktør, jeg elsker hendes arbejde… Hendes forrige arbejde. Men hvad fanden ved denne kvinde fra New Zealand om Det vilde vesten? Og hvorfor fanden har hun optaget filmen i New Zealand, når det skal forestille Montana, og sagt: ‘Det er sådan her, det var’. Det gjorde mig fandeme edderspændt, ven«, siger Elliott.

»Myten er, at de var machomænd, som boede derude med deres kvæg. Jeg er lige kommet fra fucking Texas, hvor jeg hang ud med familier, ikke mænd, men store, lange, forlængede familier fra adskillige generationer…«, fortsætter skuespilleren indigneret i nedenstående lydklip.

‘The Power of the Dog’ med Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons og Kodi Smit-McPhee er lige nu storfavorit til årets Oscar-uddeling, der finder sted sidst på måneden.

Filmen kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af