’The Power of the Dog’- instruktør Jane Campion svarer på Sam Elliotts kritik: »Lidt af en B-I-T-C-H«

’The Power of the Dog’- instruktør Jane Campion svarer på Sam Elliotts kritik: »Lidt af en B-I-T-C-H«
Jane Campion vandt en Directors Guild of America Award for Outstanding Directorial Achievement in Theatrical Feature Film for 'Power of the Dog' (Foto: Jesse Grant/Getty Images)

Tidligere på måneden kritiserede Sam Elliott ’The Power of the Dog’, tilsyneladende blandt andet på baggrund af dens hentydninger til homoseksualitet.

Sam Elliott er selv mest kendt for at inkarnere diverse westernkarakterer i blandt andet ’Tombstone’ og den aktuelle ‘Yellowstone’-prequelserie ‘1883’.

Elliott var gæst hos Marc Marons WTF-podcast, hvor kaldte filmen noget lort og bemærkede: »De rendte rundt i læderchaps og uden trøje på. Der er alle de her hentydninger til homoseksualitet filmen igennem«.

Han rettede også kritikken direkte mod filmens instruktør Jane Campion: »Hvad fanden ved denne kvinde fra New Zealand om Det vilde vesten?«.

Nu har Campion for første gang selv forholdt sig til udtalelserne. Variety spurgte mesterinstruktøren på den røde løber til DGA Awards, hvad hun tænkte om Elliotts kommentarer.

»Undskyld, men han var lidt en B-I-T-C-H. Han er ikke cowboy, han er skuespiller. Vesten er et mytisk rum, og der er masser af plads. Jeg synes, det er en lille smule sexistisk«.

Elliotts kritik om, at filmen er optaget i New Zealand og ikke Montana, hvor filmen finder sted, forsvarer Campion ved at nævne Sergio Leones berømte spaghettiwesterns, som for det meste var optaget i Spanien.

Filmens hovedrolleindehaver Benedict Cumberbatch svarede meget diplomatisk på kritikken i sidste uge, hvor han især forsvarede sin karakters undertrykte seksualitet.

‘The Power of the Dog’ er lige nu storfavorit til årets Oscar-uddeling, der finder sted sidst på måneden.

Filmen kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af