TV 2 annoncerer ny dramaserie fra Ditte og Louise – med perlerække af stortalenter i front

TV 2 annoncerer ny dramaserie fra Ditte og Louise – med perlerække af stortalenter i front
'Dansegarderoben'. (Foto: Tine Harden / TV 2)

1970’erne bliver genoplivet i Ditte Hansen og Louise Mieritz’ nye dramaserie ‘Dansegarderoben’, der efter planen får premiere på TV 2 i 2023.

Serien, der er i gang med optagelserne netop nu, følger otte unge dansere, som har sikret sig drømmejobbet i Cirkusrevyen, hvor de danser bag forestillingens store stjerner.

Men livet på revyscenen er ikke lutter lagkage. Ambitionen er at gå bag om facaden på showbiz’ glitrende overflade og skildre miljøet råt for usødet med sine benhårde konkurrencevilkår, præstationsangst og unikke sammenhold, lyder det i en pressemeddelelse.

I hovedrollen ses Marie Bach Hansen (‘Arvingerne’). Hun flankeres af stortalenter som Marie Reuther (‘Kamikaze’), Andrea Heick Gadeberg (‘Retfærdighedens ryttere’) og Olivia Joof Lewerissa (‘Perfekte steder’) og erfarne kræfter som Mille Lehfeldt, Anders W. Berthelsen, Jakob Oftebro, Esben Dalgaard samt Ditte og Louise selv.

I en pressemeddelelse siger Hansen og Mieritz, at de vil vende kameraet mod de kvinder, som ofte er blevet hensat til statistroller, når historiebøgerne skulle skrives.

»De seneste år har vi med MeToo-bevægelsen erfaret, at der stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring. Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen«, siger duoen.

Ditte Hansen og Louise Mieritz både skriver og instruerer serien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af