Sam Elliott undskylder for kontroversiel kritik af ‘The Power of the Dog’: »Jeg har det forfærdeligt over det«

Sam Elliott undskylder for kontroversiel kritik af ‘The Power of the Dog’: »Jeg har det forfærdeligt over det«
Sam Elliott i '1883'. (Foto: Paramount+)

Det trak overskrifter, da Sam Elliott kom med en skarp kritik af Oscar-vinder Jane Campions Netflix-western ‘The Power of the Dog’ op til Oscar-showet sidste måned, da han deltog i Marc Marons podcast ‘WTF’.

I et panelinterview med Deadline over weekenden blev Elliott spurgt ind til sine kontroversielle kommentarer om filmen, hvilket fik ham til at undskylde for sine udtalelser:

»Jeg var ikke særligt velartikuleret omkring det. Jeg artikulerede det ikke særligt godt. Og jeg sagde nogle ting, der sårede folk, og det har jeg det forfærdeligt over«, siger han og fortsætter:

»Det homoseksuelle miljø har været utrolige over for mig gennem hele min karriere – fra før jeg begyndte at arbejde her i byen. Jeg har venner på alle niveauer og med enhver jobbeskrivelse den dag i dag. Jeg er ked af, at jeg sårede en hvilken som helst af de venner og personer, jeg elskede«.

Elliott gjorde desuden opmærksom på, at han i podcasten roste Campions evner som instruktør, selvom rosen nu blegnede lidt, da han samtidig rakkede hendes film ned.

»Jeg fortalte ‘WTF-podcasteren, at jeg syntes, Jane Campion var en fantastisk instruktør. Og jeg vil gerne undskylde til castet fra ‘The Power of the Dog’. De er fantastiske skuespillere alle sammen. Og særligt Benedict Cumberbatch. Jeg kan kun sige, at jeg er ked af det. Det er jeg«.

Elliott kritiserede i sin tid Campion for at optage filmen i New Zealand, selvom den skulle forestille at foregå i Montana. Han betvivlede også, at hun vidste nok om Det vilde vesten til at lave filmen. Og så var han stærkt kritisk over for filmens portræt af homoseksualitet i cowboymiljøet:

»De fik det til at se ud som om… hvad hedder de mandedansere, der kun har butterfly og ikke så meget andet på? Kan du huske dem? (Chippendale-dansere, red.). Sådan så alle de her fucking cowboys ud i filmen. De rendte rundt i læderchaps og uden trøje på. Der er alle de her hentydninger til homoseksualitet filmen igennem«, udtalte Elliott blandt andet.

Både Jane Campion og Benedict Cumberbatch gik senere i rette med Elliotts kommentarer.

‘The Power of the Dog’ endte med at vinde statuetten for bedste instruktion ved årets Oscar-uddeling, men som vores filmredaktør påpegede i sin analyse, var Elliotts kommentarer måske medvirkende til, at filmen ikke nuppede hovedprisen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af