Will Smith trækker sig fra Oscar-akademiet: »Mit hjerte er knust«

Will Smith trækker sig fra Oscar-akademiet: »Mit hjerte er knust«
Will Smith til Oscar-uddelingen 2022. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Will Smith har valgt at trække sig fra Oscar-akademiet efter sin lussing mod Chris Rock ved prisuddelingen sidste weekend.

Det skriver Variety, der også bringer en udtalelse fra Smith, hvor han siger, at han vil »acceptere alle yderligere konsekvenser, akademiet mener, er nødvendige«.

Han kalder desuden sin opførsel »chokerende, smertefuld og utilgivelig«:

»Listen over dem, jeg har såret, er lang og tæller Chris, hans familie, mange af mine nærmeste venner og elskede, alle dem, der deltog, og det globale publikum hjemme i stuerne. Jeg har svigtet Akademiets tillid. Jeg har frarøvet andre nominerede og vindere for deres mulighed for at fejre og blive fejret for deres utrolige arbejde. Mit hjerte er knust«.

Smith fortsætter: »Jeg vil gerne sætte fokus tilbage på dem, der fortjener opmærksomhed for deres præstationer, og tillade Akademiet at fortsætte dets utrolige arbejde med at understøtte kreativitet og kunstnerisk håndværk i film. Forandring tager tid, og jeg er dedikeret til at gøre arbejdet for at sikre, at jeg aldrig nogensinde igen tillader vold at overtage fornuft«.

Oscar-akademiets præsident David Rubin har accepteret Smiths opsigelse. Han siger i en pressemeddelelse, at akademiet vil fortsætte med dets disciplinærsag mod Smith for brud på retningslinjer. Sagen forventes afsluttet 18. april.

Med sin udmeldelse lader Smith til at være kommet Oscar-akademiet i forkøbet, som har mere end antydet, at skuespilleren ville miste sit medlemskab for sin opførsel.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af