Amber Heard anklager Johnny Depp for seksuelt overgreb med en flaske – Depps advokater svarer igen

Amber Heard anklager Johnny Depp for seksuelt overgreb med en flaske – Depps advokater svarer igen
Amber Heard i 2020 under Johnny Depps tidligere retssag mod avisen The Sun, der kaldte ham en »hustrumishandler«. (Foto: Karwai Tang/WireImage)

Bølgerne gik højt i sidste uge i Johnny Depps retssag mod ekshustruen Amber Heard.

Depp har sagsøgt Heard for 50 millioner dollars over en klumme om hustruvold, hun skrev i 2018. Klummen nævnte ikke Depp ved navn, men ‘Pirates of the Caribbean’-stjernen mener, at den ikke desto mindre har gjort stor skade på hans karriere. Heard har modsagsøgt Depp for 100 millioner dollars.

Parret var gift fra 2015-16, og gik fra hinanden under anklager om netop hustruvold. Et forlig blev indgået og en tavshedserklæring underskrevet, og i et fælles statement understregede parterne, at deres forhold havde været turbulent, men ikke desto mindre præget af stor gensidig kærlighed.

Siden Heards klumme er beskyldningerne om vold og stofmisbrug imidlertid fløjet gennem luften fra begge sider, og i 2020 tabte Depp en sag mod den britiske tabloidavis The Sun, der havde kaldt ham for en »hustrumishandler«. Retten fandt, at avisen havde tilstrækkelige beviser for påstanden.

Johnny Depp foran retten i Virginia, hvor sagen mod Amber Heard udspiller sig. (Foto: Paul Morigi/Getty Images)

Efter Johnny Depps vidneudsagn i den aktuelle sag i forrige uge, var det i sidste uge Amber Heard, der forklarede sig til juryen. Og i torsdags fortalte ‘Aquaman’-skuespilleren blandt andet om en episode, hvor Depp angiveligt begik seksuelt overgreb på hende med en flaske under et flere dage langt skænderi i Australien, hvor Depp indspillede ‘Pirates of the Caribbean 5’

»Jeg vidste ikke, om flasken han stak op i mig var smadret. Jeg tænkte, ‘Please, gud, jeg håber ikke, at den er smadret’«, forklarede Heard i retten.

Hun fortalte endvidere, at Depp ved ankomsten til Australien havde foreslået, at de tog MDMA sammen, men at hun havde afslået. Senere havde Depp, ifølge Heard, taget 10 ecstacypiller.  

Ovenpå flaske-overgrebet havde Heard selv taget sovepiller, men var vågnet igen ved lyden af høj musik. Skuespilleren fortalte juryen, at hun havde blødt fra underlivet, at Depp havde revet hendes natkjole i stykker og viklet laserne rundt om stykker af råt kød, og at han havde smurt blod, maling og kartoffelmos på væggene og lampeskærmene i boligen, de lejede.

I løbet af de seks timer, Heard sad i vidneskranken fortalte hun om adskillige øvrige tilfælde af fysisk og psykisk vold i forholdet. Ifølge en grædende Heard anklagede Depp hende for at have haft affærer med blandt andre kollegerne James Franco og Billy Bob Thornton, samt Elon Musk, og under et skænderi skulle Depp have skreget, at Heard havde »fucking ødelagt« hans liv.

Amber Heard forlader retten i Virginia. (Foto: Paul Morigi/Getty Images)

I fredags tog en talsperson for Johnny Depps forsvar til genmæle i et statement til People Magazine:

»Som Mr. Depps juridiske forsvar retteligt forudsage i deres åbningsstatement i sidste måned, har Miss Heard leveret ‘sit livs præstation’ (…) Mens Miss Heards historier er blevet ved med at gro nye og belejlige detaljer, er Mr. Depps erindringer forblevet præcis de samme igennem de seks smertefulde år der er gået, siden hendes første anklager kom frem. Hans sandhed – sandheden – er den samme uanset hvilke omstændigheder, den er blevet fremført under«.

People Magazine rakte efterfølgende ud til Heards forsvar, som leverede svar på tiltale:

»Som det fremgår af det statement, der netop er blevet frigivet, er Mr. Depps æreskrænkelsepåstand ved at falde fra hinanden så hurtigt, at hans advokater er gået fra anklager til forfølger. De praler med, at Mr. Depps historie ikke har ændret sig. Hvis det er tilfældet burde han måske – eftersom han tabte bagvaskelsesagen i England – overveje en ny strategi i stedet for at genbruge fremgangsmåden med at angribe offeret og nægte at tage ansvar for sin egen opførsel«.

Alle kan følge med i retssagen live på YouTube. Der er pause i hele denne uge, hvorefter det i næste uge er Depps forsvars tur til at krydsforhøre Amber Heard.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af