Anmelderudskældt Anders Matthesen-film storhitter på Netflix over hele verden

Anmelderudskældt Anders Matthesen-film storhitter på Netflix over hele verden
Anders Matthesen i 'Toscana'. (Foto: Netflix)

Der var ikke mange anmelderroser at hente herhjemme, da der sidste uge var premiere på Mehdi Avaz’ kokkefilm ‘Toscana’ med Anders Matthesen i hovedrollen.

Her på sitet måtte filmen tage til takke med to stjerner og et lignende mønster gik igen i en række andre danske medier.

Men det har på ingen måde hindret filmen om Michelin-kokken Theo, der arver sin afdøde fars restaurant i Italien, i at gå sin sejrsgang over hele verden.

I øjeblikket ligger filmen solidt i toppen af den globale liste over Netflix’ mest populære ikke-engelsksprogede film. Filmen er blevet set næsten 15 millioner timer i løbet af den seneste uge ifølge Netflix, hvilket placerer den på en femteplads på listen over de meste sete film på tværs af sprog i den forløbende uge.

Det svarer til, at filmen er blevet set over ni millioner gange på én uge.

Noget lignende så man tidligere på året, hvor Ole Bornedals krigsfilm om bombardementet af Den Franske Skole i København blev set næsten 30 millioner timer på Netflix i løbet af to uger.

I tilfældet med ‘Toscana’ spekulerede flere anmeldere i, at filmen, der oprindeligt var tiltænkt biografpremiere, var blevet dumpet på Netflix-møddingen på grund af sin kvalitet.

Men faktisk lader salget til Netflix til at have været en succes for filmen, der med sin generiske feelgood om en midaldrende mands parmesanfyldte dannelsesrejse i støvlelandet tydeligvis har bred appel.

Det er alligevel bemærkelsesværdigt, hvor bredt en dansksproget film kan komme ud gennem klodens mest populære streamingtjeneste med cirka 214 millioner abonnenter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af