Netflix har gjort Ole Bornedals krigsfilm til et massivt globalt filmhit

Netflix har gjort Ole Bornedals krigsfilm til et massivt globalt filmhit
Ella Josephine Lund Nielsson i 'Skyggen i mit øje'. (Foto: Lasse Frank)

Næsten 30 millioner.

Så mange timer er Ole Bornedals ‘Skyggen i mit øje’ blevet set på Netflix på blot to uger.

Det svarer til, at filmen i gennemsnit er blevet set små 17 millioner gange på 14 dage.

Krigsfilmen om de allieredes tragiske fejlbombardement af Den Franske Skole på Frederiksberg under Anden Verdenskrig har været en af de mest populære ikke-engelsksprogede film på streamingtjenesten de seneste uger.

I sidste uge toppede filmen faktisk listen på førstepladsen, mens den i den helt nye opgørelse for 14.-20. marts er på tredjepladsen, overhalet af ‘Black Crab’ og ‘Without Saying Goodbye’.

Ifølge Netflix’ data var ‘Skyggen i mit øje’ – som på engelsk hedder ‘The Bombardement’ – i top 10 over de mest populære film på Netflix i 72 lande, fra Uruguay til Malta, Marokko til Sydkorea.

Det er ikke så ofte, at relativt nye danske film (den havde biografpremiere i oktober sidste år) kommer på Netflix så hurtigt.

Men uden at vi skal gøre os kloge på, hvilken indtjening det giver holdt op imod en mere almindelig lancering på leje-tjenester først, er det i hvert fald bemærkelsesværdigt, hvor bredt en dansksproget film kan komme ud gennem klodens mest populære streamingtjeneste med cirka 214 millioner abonnenter.

Og hvorfor appellerer den så så stærkt? En flot produceret, følelsesmæssigt gribende krigsfilm vil nok altid have en naturlig appel – måske især i disse uger, hvor bomberne falder ned over Ukraine, og filmen derfor ses i et andet skær. Desuden er det bærende thumbnail-billede på Netflix – af Ella Josephine Lund Nielsson som Eva dækket i støv efter bombardementet – unægteligt fængende, en afgørende faktor på Netflix.

Samtidig skal populariteten også ses i lyset af, at der er langt mellem snapsene blandt nye film på Netflix for tiden.

Blandt de engelsksprogede film har ‘The Adam Project’ givet al konkurrence baghjul med 177 millioner sete timer i de to selvsamme uger, men på de to uger er ‘Skyggen i mit øje’ faktisk den tredjemest sete film overhovedet på tjenesten, altså uanset sprog (kun overhalet af ‘Black Crab’ og altså ‘The Adam Project’).

I Danmark blev ‘Skyggen i mit øje’ et biografhit med 237.000 solgte biografbilletter. Anmeldermodtagelsen var blandet – Soundvenues Freja Dam gav tre stjerner og mente, at den var præget af lovlig mange violiner.

Hun roste dog børneskuespillerne, hvoraf to af dem da også opnåede en Bodil-nominering: Ester Birch Beck som Rigmor og Bertram Bisgaard som Henry.

Også Alex Høgh Andersen blev Bodil-nomineret for sin rolle som nazist i filmen. På rollelisten figurerer også folk som Fanny Bornedal, Danica Curcic og Maria Rossing.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af