Quentin Tarantino på vej med bog om filmhistorie

Quentin Tarantino på vej med bog om filmhistorie
Quentin Tarantino under filmfestivalen i Cannes i maj, hvor 'Once Upon a Time in Hollywood' fik premiere. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Quentin Tarantino har flere gange udtalt, at han vil stoppe med at lave film efter sin tiende af slagsen for at undgå at blive en af de instruktører, der langt ind i alderdommen pumper dårligere og dårligere film ud.

Hans seneste film ’Once Upon a Time in Hollywood’ blev hans niende efter instruktørens egen hovedregning, hvor ’Kill Bill’ 1 og 2 gælder som én film. Hvis instruktøren skal holde sit ord, bliver hans næste film altså hans sidste, og Tarantino-fans venter spændt på, hvad han kaster sig over.

Men vi skal vente lidt endnu, for hans næste projekt er ikke en film, men en bog om filmhistorie, skriver Indiewire. Det er ikke første gang, Tarantino gør sig i bøger, for efter ’Once Upon a Time in Hollywood’ udgav han en bog baseret på filmen, dog med en del nye scener, som sker før og efter filmens handling.

Tarantinos nye bog bliver altså ikke fiktion, men filmhistorie under titlen ’Cinema Speculations’. Bogen udgives af Harper Collins, hvis officielle synopsis lyder:

»Udover at være en af de mest berømte nutidige filmskabere er Quentin Tarantino sandsynligvis den mest smittende filmelsker i live. I flere år har han talt om at skrive bøger om film. Nu er tiden kommet, med ’Cinema Speculation’, og resultatet er alt, hvad hans passionerede fans – og filmelskere – kunne håbe på«.

»Fokuseret omkring amerikansk film fra 1970’erne, som han selv så, da han var en ung biografgænger, er denne bog lige så intellektuelt udfordrende og indsigtsfuld, som den er legende og underholdende. Både filmkritik, filmteori, reportager og med vidunderlige personlige historier, altsammen skrevet i den singulære stemme straks genkendelig som QTs, med hans sjældne perspektiv på filmkunsten som en af de bedste udøvere nogensinde«.

Selv efter hans sidste film bliver Tarantino nok ved med at udgive bøger. Han har også talt om en fiktionsbog om en hjemvendende Anden Verdenskrigs-veteran som finder tilflugt i kunstfilmen.

’Cinema Speculations’ er sat til at ramme hylderne 25. oktober i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af