Austin Butler gik gennem ild og vand for sin ‘Elvis’-transformation: »Min krop begyndte at lukke ned«

Austin Butler gik gennem ild og vand for sin ‘Elvis’-transformation: »Min krop begyndte at lukke ned«
Austin Butler som Elvis Presley i 'Elvis'. (Foto: PR)

Det er ingen smal sag at gestalte en af musikhistoriens største stemmer.

Det kan Austin Butler, der er aktuel i titelrollen i Baz Luhrmanns anmelderroste ‘Elvis’, skrive under på.

I et interview med AP Entertainment fortæller stjernen om de vilde forberedelser til sin Elvis-forvandling, som krævede en række fysiske ofrer.

»Jeg lavede karatetræning hver dag sammen med min bevægelsestræner. Vi studerede Elvis og hans bevægelser og alle de mennesker, der inspirerede ham. Og også generelle ting som swingdans, stepdans og andre ting for at øge min behændighed og bevægelse. Vi lavede meget«, siger Butler og fortsætter:

»Jeg gjorde alting fra fysisk træning, bare så jeg kunne sørge for, at min krop kunne bevæge sig. Jeg var nødt til at lave en masse genoptræning, fordi min skulder gik af led, jeg fik en knæskade. Der var mange ting, jeg var nødt til at overkomme«.

Butler har tidligere fortalt til GQ, at han blev indlagt med en virus dagen efter, at han færdiggjorde optagelserne til filmen:

»Jeg vågnede den næste dag klokken fire om morgenen med en altopslugende smerte, så jeg måtte hastes til hospitalet. Min krop begyndte at lukke ned dagen efter, at jeg færdiggjorde ‘Elvis’«.

Baz Luhrmann storroser i samme interview Butlers præstation, der bestemt var anstrengelserne værd: »For at være ærlig, udsatte jeg ham for lidt af hvert. Men han levede Elvis. Det, han har formået at gøre, er ikke at lave en efterligning, men at leve Elvis – i en sådan grad at han har humaniseret ham«.

Butler, der har en fortid som Disney-stjerne, fik sit gennembrud i ‘Once Upon a Time in Hollywood’ og har nu for alvor sparket dørene ind til de øvre luftlag i Hollywood. Hans kommende projekter tæller ‘Dune: Del 2‘ og Steven Spielbergs ventede Anden Verdenskrigsserie ‘Masters of the Air’.

‘Elvis’ kan ses i biograferne herhjemme nu. Vores anmelder kvitterede med fem stjerner og fastslog, at Elvis Presley »endelig har fået den biopic, han fortjener«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af