Michael Fassbender var med i weekendens Le Mans – kørte galt to gange

Michael Fassbender var med i weekendens Le Mans – kørte galt to gange
Michael Fassbender til Le Mans 2022 (Foto: Marc Piasecki/WireImage)

De fleste af os kender nok Michael Fassbender som skuespiller i alt fra ‘Shame’ til ‘Steve Jobs’ og ‘Prometheus’.

Men længe inden de roller havde den tysk-irske skuespiller en anden drøm, nemlig at køre hurtigt i bil.

De seneste par år har skuespilleren været i stand til at udleve den drøm som racerkører for Porsche i en håndfuld fire-timers udholdenhedsræs og to Supercup-ræs. Men det helt store race, Le Mans, er det seneste eventyr Fassbender har haft i racerbilen.

Le Mans er, for de uindviede, et 24 timers udholdenhedsløb. Det betyder, at det ikke handler om at køre en given distance hurtigst, men at komme så langt som muligt på 24 timer. Hvert hold har flere racerkørere, og Fassbender delte sin Porsche 911 RSR-19 med canadieren Zacharie Robichon og Porsche-fabrikskøreren Matt Campbell.

Le Mans fandt sted i weekenden, og det blev en noget dramatisk køretur for skuespilleren. Fassbender kørte galt to gange, og begge gange endte han ude i gruset ved siden af vejen. Heldigvis kom han ikke noget til, men beskrev til Eurosport det selv, som om hans drøm blev til et mareridt i det øjeblik.

Fassbender så dog ud til at være ved godt mod efter sin anden ulykke, som skete om natten. I interviewet med Eurosport lige efter sagde han jokende: »Jeg var konsekvent derude, konsekvent langsom, men i det mindste konsekvent«.

Det har været en drøm for Fassbender at køre i bil i meget lang tid, udtalte han i en pressemeddelelse i 2020 (via Indiewire). »Det var altid meget klart for mig i en helt ung alder, jeg har altid følt et tilhørsforhold til biler, jeg følte en forbindelse med at køre og fart«.

Pierre Fillon, præsident for Automobile Club de l’Ouest som arranger Le Mans, udtalte til New York Times:

»Michael Fassbender har valgt at tage udfordringen op, og jeg er meget imponeret over, hvordan han gør det, han tager alle de trin, der skal, når det kommer til forberedelse til Le Mans. Han går til ræset med kæmpe beslutsomhed, og jeg forventer, at han leverer en fantastisk præstation«.

Hvis man er fan af Fassbenders filmiske præstationer, skal man dog ikke frygte, at han har vendt den karriere ryggen. Selvom han ikke har haft en aktuel film siden 2019, har han flere projekter på vej, heriblandt Taika Waititis ’Next Goal Wins’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af