‘No Time to Die’-instruktør Cary Fukunaga igen anklaget for uprofessionel adfærd af kvindelige ansatte: »Det er utvetydigt magtmisbrug«

‘No Time to Die’-instruktør Cary Fukunaga igen anklaget for uprofessionel adfærd af kvindelige ansatte: »Det er utvetydigt magtmisbrug«
Cary Fukunaga. (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Blot tre uger efter, at ‘No Time to Die’-instruktøren Cary Fukunaga blev anklaget for grooming og grænseoverskridende adfærd af tre kvindelige kolleger (den ene mindreårig da hændelserne fandt sted), er filmmageren igen kommet i spotlyset:

Magasinet Rolling Stone skriver (via The Wrap), at op mod 12 anonyme kilder nu har fortalt, at Fukunaga har for vane at jage yngre kvinder på optagelserne til sine projekter, og at han tog backstage-billeder af teenagepiger på settet af Apple TV+’s kommende 2. Verdenskrigsserie ‘Masters of the Air’ (produceret af Steven Spielberg og Tom Hanks).

Pigerne, hvoraf den ene netop var fyldt 18 år, var klædt ud som prostituerede til en scene i serien, og Fukunaga angav, at han skulle bruge billederne i professionelt øjemed. Til trods for, at den slags fotomateriale normalvist altid blev suppleret af garderobeafdelingen.

En af Rolling Stones kilder kalder Fukunagas opførsel over for kvinder for »helt og aldeles utvetydigt magtmisbrug«, mens en anden beskriver, at instruktørens ihærdige forsøg på at indlede romantiske forhold med sine ansatte »grænser til arbejdspladschikane«.

Fukunagas advokat har afvist alle anklager i et statement rettet til Rolling Stone:

»Der er ikke noget upassende i at forsøge at opbygge venskaber og konsensuelle romantiske forhold med kvinder. Men fordi det ikke passer ind i jeres narrativ konkluderer I, at han gjort noget forkert«.

Fukunaga selv har ikke udtalt sig om de aktuelle sager.

Ifølge tvillingerne og skuespillerne Hannah og Cailin Loesch, der arbejdede sammen med Fukunaga på Netflix-serien ‘Maniac’, skulle instruktøren have forsøgt at overtale dem til en trekant: Incest var »okay«, bedyrede instruktøren, »hvis alle parter er okay med det«.

‘Masters of the Air’ får premiere på Apple TV+ senere i år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af