Viola Davis i hård kritik af Hollywood: »Det ødelægger vores kunst«

Viola Davis i hård kritik af Hollywood: »Det ødelægger vores kunst«
Viola Davis' oscarvindende præstation i Fences (Foto: PR)

Flere store filmpersonligheder kritiserer i disse år Hollywoods fokus på sikre blockbusters, som da Martin Scorseses kritiserede Marvel-universet og skabte stor diskussion i filmkredse.

Nu er det Oscar-vinder Viola Davis, der kritiserer Hollywoods fokus på eskapisme, der reducerer muligheden for interessante karakterer.

Sammen med sin mand Julius Tennon har Davis startet produktionsselskabet JuVee Productions for at bekæmpe manglen på gode roller til sorte skuespillere. I weekenden talte hun på producerkonferencen Produced By, rapporterer Variety.

»Sociale medier har overtaget definitionen af denne kunstform,« sagde Davis. »Jeg synes, ordet ’eskapisme’ er noget, der er rigtig interessant – målet er, at vi alle sidder i biografen med popcorn og Sour Patch Kids og glemmer vores liv – men det ødelægger, bogstaveligt talt, vores kunstform«.

Hun mener ikke, at eskapisme i sig selv ødelægger alt, men rettere at det finansielle incitament til at skabe underholdning, der ignorerer virkeligheden, gør det svært at skabe komplekse karakterer.

»Hver gang du er i et rum og sælger et narrativ, handler det om, hvor meget man kan skabe en historie, som tillader os en flugt. Så bliver karaktererne en Mr. Potato Head, de bliver Bobble Heads. Vi glemmer, hvem disse mennesker er, indtil der kommer en film, der virkelig blæser os bagover«.

Viola Davis har selv spillet med i alt fra superheltefilm som ‘Suicide Squad’ til tv-serier og Oscar-vindende dramaer. Hun står til at fortsætte sin DC-karakter, den koldhjertede Amanda Waller, i en unavngiven HBO Max-spinoff.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af