Skuespiller Constance Wu forsøgte at tage sit eget liv efter Twitter-backlash

Skuespiller Constance Wu forsøgte at tage sit eget liv efter Twitter-backlash
Constance Wu i 'Crazy Rich Asians' (Foto: PR)

Skuespilleren Constance Wu bragede igennem i Hollywood i 2018 og 2019 med sine roller i hitfilmen ‘Crazy Rich Asians’ og ‘Hustlers‘, men kort efter trak hun stikket på Hollywood-karrieren.

Nu forklarer Wu hvorfor i et længere opslag på Twitter i forbindelse med udgivelsen af hendes nye bog ‘Making a Scene’. Opslaget er hendes første på Twitter i tre år, efter at hun forsøgte at tage sit eget liv i 2019 som følge af et backlash på det sociale medie, skriver hun.

»Jeg var bange for at vende tilbage til sociale medier, fordi jeg næsten mistede livet på grund af dem. For tre år siden, da jeg skrev nogle tankeløse tweets om fornyelsen af min serie (‘Fresh off the Boat’, red.), antændte det en skandale og førte til internetmobning, som blev ret alvorlig«, skriver Wu og fortsætter:

»Jeg havde det forfærdeligt over, hvad jeg havde sagt, og da enkelte beskeder fra nogle af mine asiatiske skuespilkollegaer sagde, at jeg var blevet en skamplet for asiatiske amerikanere, begyndte jeg at føle, at jeg ikke fortjente at leve mere. […] Når jeg ser tilbage på det, er det surrealistisk, at nogle beskeder overbeviste mig om at forsøge at tage mit eget liv, men det var, hvad der skete. Heldigvis fandt en ven mig og fik mig hurtigt på skadestuen«.

Wu blev mødt af et backlash på Twitter i 2019, da hun udtrykte skuffelse over, at hendes serie ‘Fresh off the Boat’ var blevet fornyet med endnu en sæson.

Det ansporede kritik af, at Wu var forkælet og utaknemmelig, hvilket blandt andet fik hende til at opklare, at årsagen til hendes skuffelse var, at fornyelsen spændte ben for et passionsprojekt, hun mente ville have udviklet hende kreativt.

»Det var et skræmmende øjeblik, der fik mig til at genoverveje mange ting i mit liv«, skriver Wu om selvmordsforsøget og fortsætter:

»I de efterfølgende år tilsidesatte jeg min karriere for at fokusere på mit mentale helbred. Asiatiske amerikanere taler ikke nok om mentalt helbred. Vi er hurtige til at fejre sejre inden for repræsentation, men vi forbigår de mere ubehagelige problemer. Selv mine tweets blev så ømtåleligt et emne, at de fleste af mine asiatisk-amerikanske kollegaer besluttede, at tiden var inde til at undgå mig eller fryse mig ude«.

Hun afslutter: »Efter en lille pause fra Hollywood og en masse terapi føler jeg mig sikker ved at vende tilbage hertil (Twitter, red.). Og selvom jeg er bange, har jeg besluttet, at jeg skylder mig selv for tre år siden at være tapper og dele min historie, så den måske kan hjælpe andre«.

Wu er i øjeblikket aktuel i Amazon Prime-actionserien ‘The Terminal List’, hvor hun spiller over for Chris Pratt. Hun har desuden en række filmprojekter i støbeskeen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af