Intimkoordinatorer ødelægger sexscener, mener Sean Bean

Intimkoordinatorer ødelægger sexscener, mener Sean Bean
Sean Bean i 'Game of Thrones'. (Foto: HBO)

I kølvandet på MeToo og diskussionerne om sikre og ordentlige forhold under filmindspilninger er det blevet kutyme at have en såkaldt intimkoordinator til stede, når der skal optages sexscener.

Intimkoordinatoren dirigerer typisk sexscenernes gang, så skuespillerne ved præcis, hvad de skal, og hvor deres egen og medspillernes grænser går.

Det har været et nybrud i filmindustrien, som de fleste har stemplet som et stort skridt i den rigtige retning, men ikke alle er tilsyneladende lige begejstrede.

Skuespiller Sean Bean – kendt fra blandt andet ‘Ringenes herre’ og ‘Game of Thrones’ – mener nemlig ikke, at intimkoordinatorerne gør en positiv forskel.

I et interview i Time Magazine ifølge Variety udtaler han, at intimkoordinatorer »ødelægger spontaniteten«, når man optager en sexscene.

»Jeg mener, at den naturlige måde, som elskende opfører sig på, ville blive ødelagt af, at nogen gør det til en teknisk øvelse«, siger han.

»Det ville hæmme mig mere, fordi det kaster opmærksomhed over ting. Én, der siger, sæt dine hænder der, mens du rører hans ting …«.

Sean Bean sammenligner med sin egen oplevelse på den erotiske ‘Lady Chatterly’s Lover’ fra 1993 med medskuespiller Joely Richardson.

»Det var en glæde. Vi havde god kemi, og vi vidste, at hvad vi gjorde, var usædvanligt. Fordi hun var gift, og jeg var gift. Men vi fulgte historien«, siger han til Time Magazine.

Sean Bean anerkender, at det afhænger af den kvindelige skuespiller, om en intimkoordinator er en god ide.

Siden hans udtalelser har flere kvindelige skuespillere erklæret, hvor glade de har været for at have en intimkoordinator på settet, heriblandt ‘West Side Story’-stjerne Rachel Zegler, der tweetede:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af