’Doctor Sleep’-spinoff officielt skrottet: »Jeg vil altid fortryde, at det her ikke kom til at ske«

’Doctor Sleep’-spinoff officielt skrottet: »Jeg vil altid fortryde, at det her ikke kom til at ske«
Ewan McGregor i 'Doctor Sleep'. (Foto: Warner Bros. Pictures)

Stanley Kubricks ’The Shining’, baseret på Stephen Kings roman af samme navn, er uden tvivl en af de bedste gyserfilm, hvis ikke en af de bedste film nogensinde.

King selv var dog stor modstander af Kubricks skildring af hans værk. Ja, rent faktisk så hadede han den mildest talt.

Til gengæld var den 74-årige forfatter stor fan af Mike Flanagans ’Doctor Sleep’ fra 2019, der fulgte en voksen Danny Torrance spillet af Ewan McGregor.

Men eftersom filmen klarede sig dårligt i sin åbningsweekend og kun indtjente 34 millioner dollars på et 50 millioner dollars budget (markedsføring inklusiv), har Mike Flanagans planlagte efterfølger, for at bruge en passende anglicisme, officielt fået øksen af Warner Bros. Filmen hang allerede på en tynd tråd tilbage i 2019.

Efterfølgeren skulle have fokuseret på fanfavoritten Dick Hallorann (kokken fra The Overlook Hotel spillet af Scatman Crothers i ’The Shining’ og Carl Lumby i ’Doctor Sleep’), som vender tilbage fra de døde for at hjælpe Danny.

Mike Flanagan har delt sin store skuffelse på Twitter, hvor han tweetede: »Vi var så tæt på. Jeg vil altid fortryde, at det her ikke kom til at ske«.

I en kommentar under samme opslag havde den 44-årige instruktør bekræftet, at det uden tvivl var fordi ’Doctor Sleep’ klarede sig dårligt ved billetkontoret, at fortsættelsen ikke kom til at ske:

»(…) De (Warner Bros., red.) kontrollerer rettighederne, så det var ligesom det«.

’Doctor Sleep’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af