Golden Globes vender tilbage – men i hvilken form?

Golden Globes vender tilbage – men i hvilken form?
Brad Pitt ved Golden Globe-uddelingen i 2020. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det store Golden Globe-show kuldsejlede sidste år, efter skandalerne rullede ud af skabet hos foreningen bag, The Hollywood Foreign Press Association (HFPA) – fra manglen på diversitet i forsamlingen bestående af cirka 90 ikke-amerikanske filmjournalister bosiddende i Los Angeles til korruption og chikanesager.

Det fik NBC, der har transmitteret showet i årevis, til at trække stikket. Men efter HFPA har lagt sig i selen for at rydde op i foreningen og ændre sammensætningen af medlemmer, har tv-kanalen besluttet at tage Golden Globe til nåde, foreløbigt med en kontrakt for et enkelt år.

I januar næste år vil Golden Globe-uddelingen altså være tilbage på skærmen, som det plejer. Eller vil det?

Spørgsmålet er, om stjernerne vil troppe op og lægge gode miner til slet spil, blot et år efter det blev eksponeret til hele verdenen, at The Hollywood Foreign Press Association var en kejser uden klæder.

Jeg spåede sidste år, at Golden Globe ville få svært ved at vende tilbage, men samtidig står det klart, at mange i Hollywood savner den plads i prissæsonen, Globen har indtaget som det første store udstillingsvindue for filmene i racet frem mod Oscar-showet.

Så selvom de færreste har den store fidus til substansen i Golden Globe-prisen, er showet en affyringsrampe, mange i awards-gamet ærgrer sig over at måtte undvære – især fordi der ikke er et andet show, der har formået at indtage dets plads.

Om Golden Globe vil kunne vende tilbage til fordums storhed, er endnu uvist, men med NBC i ryggen er deres chancer i hvert fald forbedret.

Sidste år uddelte HFPA deres priser ved at show uden bevågenhed.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af